la persistance 1

La Persistence-eigenaar Huub van den Muijsenbergh (3e van links) met vertegenwoordigers van respectievelijk Le Favole, Tenute Tomasella, Dehesa de Luna, Murviedro, Hispano Suizas en Weingut Sander

Na twee jaar zonder evenementen en feestjes kon Wijnkoperij La Persistance eindelijk op 6 november jl. een feestelijke bijeenkomst organiseren ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het bedrijf.
Enkele gerenommeerde wijnproducenten met hun wijnen, Spaanse topproducten en heerlijke kazen waren aanwezig waarvan de gasten mochten proeven. Ook aan entertainment was gedacht: The Jukebox Boys vermaakten de gasten met hun a capella-act.
Om het feest een internationaal tintje te geven kwamen er wijnproducenten uit drie verschillende landen, zodat een diversiteit aan wijnen geproefd kon worden.
Tenute Tomasella uit Italië presenteerde onder andere een Friulano uit 2019, een witte wijn gemaakt van druiven uit een prachtige wijnstreek in Noordoost-Italië nabij de grens van Slovenië, met een bloemig aroma en aangename smaak en met amandel in de afdronk. Eveneens overgekomen uit Italië was het wijnhuis Le Favole, dat de aanwezigen een warme en volle rode wijn liet proeven, namelijk de Refosco dal Peduncole Rosso uit 2019. Een aangename sensatie van rood fruit.
la persistance 2
Uit Duitsland was er Weingut Sander met o.a. een fruitige riesling. Uit Spanje was een vertegenwoordiger van Dehesa de Luna ingevlogen om de gasten kennis te laten maken met Origenes – Crianza 2018, een robuuste rode wijn samengesteld uit drie druivenrassen. Ook waren Bodegas Murviedro en Hispano + Suizas uit Spanje aanwezig met Galeam Dry Muscat, een droge witte wijn uit Alicante die heerlijk smaakt bij visgerechten, en Tantum Ergo Pinot Noir Rosé Brut Nature, een aangename bleekroze cava gemaakt pinot noir. Alle wijnen werden geproefd met stukjes eigengemaakte kaas van Het Kaasatelier uit Oud Gastel of ibericoham van Jamoneria by Rick.

La Persistance is al 25 jaar tijd een vaste waarde in Breda en omstreken. Het constante kwaliteitsniveau, de herkenbare smaakaroma’s en de regelmatige upgrade van het assortiment met spannende nieuwe vondsten garanderen een trouwe en enthousiaste schare van afnemers, waaronder zowel particuliere wijnliefhebbers als restaurantprofessionals uit de regio. Kortom, een bedrijf om trots op te zijn. Op naar de 50 jaar!

Wijnkoperij La Persistance, Breda, 076-5430036