
Raadzaal 1 – voorste deel
10.00-13.00 Finale 2e Grand Concours Bollinger
Teams van chefs en sommeliers creëren de mooiste voor- en hoofdgerechten bij respectievelijk de Brut Rosé en de PN VZ16 van Champagne Bollinger.
De finaleteams:
- Aan de Zweth, Schipluiden
- Bridges, Amsterdam
- De Burgemeester, Linschoten
- De Groene Lantaarn, Staphorst
- De Lindehof, Nuenen
- RIJKS®, Amsterdam
De finalejury:
- Guy de Rivoire – International Sales Director Champagne Bollinger
- Jonnie Boer – chef-kok/eigenaar Restaurant De Librije, Zwolle
- Thérèse Boer – gastvrouw-sommelier/eigenares Restaurant De Librije, Zwolle
- Peter Klosse – Academie voor Gastronomie
- Jan van Lissum – juryvoorzitter, The Wine & Food Association / Wine Professional
- Leon Mazairac – chef-kok Restaurant Karel 5, Utrecht
- Hans van de Meeberg – Misset Horeca / Proefschrift
11.00-13.00 uur: Grand Prix Saint-Hubert Prestige
Individuele blindproeverij met 10 talentvolle wijnproevers t/m 35 jaar (handel, pers, sommeliers).
13.00-14.30 uur: Wine Professional Jubileumproeverij
Alle wijnimporteurs die zouden deelnemen aan de 20e editie van Wine Professional zijn uitgenodigd een zeer bijzondere wijn mee te nemen, die tijdens de beurs een speciale plek op hun stand zou hebben gekregen. Zittende proeverij met de importeurs en genodigde sommeliers.


Raadzaal 2
11.00-12.00 uur Finale competitie Proefschrift Beste Fromager van het Jaar
Tijdens de finale komen twee kandidaten tegen elkaar uit, te weten Deborah van Breugel (De Bokkedoorns) en Rianne Slotboom (De Librije).
Zij presenteren ieder 5 kazen en 5 bijpassende wijnen die zij zelf meebrengen uit het restaurant waar ze werken.
13.00-14.30 uur Finaleproeverij Wines of Germany Gastro Cup 2022
Proeverij voor genodigden met de mooiste wijnen die werden ingestuurd. Zeven categorieën, drie wijnen per categorie. Inclusief minimaal 2 gerechtjes bereid door Leon Mazairac (Restaurant Karel 5)
Een overzicht van de te proeven wijnen vindt u hier.

Raadzaal 1 en 2
15.00-17.00 uur: Wine Professional Jubileumspecial – feestelijke bijeenkomst
Tijdens deze bijeenkomst presenteren we een aantal traditionele Wine Professional-ingrediënten, die normaliter tijdens de officiële opening van de beurs of de eerste beursdag plaatsvinden.
- Speech Jan-Sebastian van Lissum namens The Wine & Food Association en Wine Professional
- Speech Peter van Houtert namens de KVNW
- Speech Paul Riemens, CEO RAI Amsterdam
- Uitreiking Wine Professional Diamond Awards
- Huldiging winnaars Riesling Weeks
- Huldiging winnaars Wines of Germany Gastro Cup
- Huldiging winnaars Caféwijnen van het Jaar
- Huldiging winnaars Wine Challenge
- Uitreiking Proefschrift Restaurant Awards, o.a. voor Beste Fromager
- Huldiging winnaar Grand Prix Saint-Hubert Prestige
- Huldiging winnaars Grand Concours Bollinger
Toegangsbeleid
Het evenement is uitsluitend toegankelijk voor een select aantal genodigden.
Bij de ingang wordt de QR-code gecontroleerd. Tijdens het lopen is een mondkapje verplicht, tijdens het zitten mag het af.
Voor meer informatie: k.vanlissum@thewinesite.nl