De ideale Wine Professional-wijn moet betaalbaar en breed inzetbaar zijn, maar ook typiciteit bezitten. Ook dit jaar gingen veel importeurs weer de uitdaging aan en selecteerden wijnen voor de Wine Professional Challenge. De kwaliteit van de ingezonden wijnen was gemiddeld hoger dan vorig jaar en de variatie groter.
Breed inzetbare wijnen, vooral in de categorie tot 15 euro horecaprijs, blijven een hoofdrol spelen in de restaurantsector. Om dit laatste te benadrukken organiseerde The Wine & Food Association tijdens Wine Professional 2020 opnieuw de ‘Wine Professional Challenge’, de verkiezing van de beste rode en witte beurswijn tot 15 euro horecaprijs.
De winnende wijnen:
Wit
La Bergerie des Abeilles, Domaine de la Rectorie, Collioure, Frankrijk 2018
Wijnkoperij Okhuysen horecaprijs € 10,95
Rood
Giné Giné, Buil & Giné, Priorat, Spanje 2016
Tamis Wijnen horecaprijs € 12,40
Binnenkort volgt een uitgebreid verslag inclusief proefnotities van de beste wijnen per type.