Sommelier Milton Verseput (34) gaat aan de slag bij Olivijn, het nieuwe restaurant van meesterkok Menno Post. Dat opent medio juli de deuren in Haarlem. Verseput is bijna zes jaar sommelier geweest bij Vrienden van Jacob (*) in Santpoort.

‘Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, ook al had ik het naar mijn zin’, zegt Verseput. ‘Toen Menno belde, hoefde ik niet lang na te denken. Zijn stijl van koken ligt mij, en ik krijg de kans om een wijnkaart vanaf het begin samen te stellen.’ Post is blij met de komst van de sommelier. ‘Milton heeft kennis, een eigen stijl en persoonlijkheid. Hij weet de gast perfect in de watten te leggen.’
Verseput en Post kennen elkaar al geruime tijd. Beiden hebben eerder bij De Bokkedoorns (**) in Overveen gewerkt. Olivijn wordt gevestigd aan Kleine Houtstraat 70 in Haarlem, in het voormalige pand van ML (*).

Milton Verseput