Maandag 25 oktober vond de halve finale plaats van de verkiezing van de Beste Fromager in het kader van de Proefschrift Restaurant Showcases. De competitie vond plaats in de Posthoornkerk in Amsterdam, tijdens Cheese & Wine Inspiration.
De jury, bestaande uit Catherine Fogel (Maître Fromager, Denemarken), Evert Schönhage (Maître Fromager), Lisja Hu (gastvrouw-sommelier restaurant Beulings, Amsterdam) en Jan van Lissum (juryvoorzitter, The Wine & Food Association / Proefschrift) maakte na afloop bekend dat Deborah van Breugel en Rianne Slotboom, fromagers van respectievelijk De Bokkedoorns en De Librije, doorgaan naar de finale in januari, tijdens Wine Professional 2022 (10-12 januari, RAI Amsterdam).
kazen
De deelnemers werden beoordeeld op drie onderdelen:
– presentatie kaastafel met maximaal 10 kazen
– presentatie kaasbord met maximaal 5 kazen en één begeleidende drank naar keuze
– één kaas van de kaastafel uit de winkel van Bourgondisch Lifestyle goed onderbouwd combineren met één wijn uit een selectie van 15 wijnen van Anfors Imperial welke in de ochtend worden gepresenteerd.