The Best Thai Awards 2017, Antwerpen
The Best Thai 2017

Vrijdag 9 februari jl. tijdens de beurs ‘Azië in Antwerpen’ in de Waagnatie Expo zijn The Best Thai Awards 2017, powered by Singha Beer uitgereikt. De winnende restaurants zijn in Nederland Thai Fresh (Voorburg) en in België ’t Thais Hof – Sa Laa Thai (Wuustwezel ). In deze tweede editie van The Best Thai Awards powered by Singha Beer, waren net als vorig jaar door de gasten restaurants in Nederland genomineerd voor the Best Thai. Wegens het succes van The Best Thai 2016 is er in 2017 zowel in Nederland als in België gezocht naar The Best Thai.

 

The Best Thai 2017
Team van Thai Fresh, Voorburg

Juryvoorzitter Jan van Lissum (directeur The Wine & Food Association, Amsterdam) over Thai Fresh: ‘Goede sfeer, plaatjes van gerechten, mooi van samenstelling en verfijnd, goede kwaliteit ingrediënten. Sauzen en pittigheid zijn uitstekend gedoseerd.’ ’t Thais Hof – Sa Laa Thai werd geroemd om de bijzonder goede service, en vooral om de levendige gerechten van niveau de met veel liefde en aandacht bereid waren. Speciale gasten bij de toekenning van de awards waren Zijne Excellentie de heer Pornsith Pibulnakarintr, Chargé d’Affaires a.i of Thailand to The Netherlands; Hare Excellentie mevrouw Siriporn Supanimitwisetkul, Minister-Counselor of the Royal Thai Embassy to Belgium; mevrouw K. Thitinun, Acting Global Commercial Director Boonrawd Trading International Co., Ltd., alsmede mevrouw Sirima Yuviengjaya, Deputy Director France, Benelux, Afrique du Nord of Tourism Authority Thailand.

Team van 't Thais Hof, Wuustwezel

 

Michael Boyd Leussink, Director Europe for Westmill and appointed distributor for Singha Beer: ‘De nominatie van vijf restaurants per land kwam tot stand op basis van het aantal stemmen uitgebracht door bezoekers van de websites www.thebestthai.be en www.thebestthai.nl De startdatum was op 3 november, Loi Krathong, de Thaise feestdag van het licht. Er kon gestemd worden tot en met 31 december middernacht. Ruim 15.000 stemmen zijn uitgebracht. Onder de Nederlandse en de Belgische restaurantliefhebbers die gestemd hadden werden twee reizen voor twee personen naar Thailand verloot. De reis bestaat uit een VIP bezoek aan het Singha Beer museum, een Thaise kookworkshop, een fietstocht door Bangkok en een diner in de Singha micro brouwerij en restaurant Est33’.

De overige genomineerde restaurants in Nederland in willekeurige volgorde zijn:

– Baiyok, Zwolle
– Thai Ubon, Landsmeer
– LemonLeaf, Purmerend
– Mekhong Thai-Lao, Delft
Een overzicht van de top 33 in Nederland vindt u hier: https://www.thebestthai.nl/top33/

De overige genomineerde restaurants in België in willekeurige volgorde zijn:

– D’oude stove bij Mama Thai, De Panne
– Thai Corner, Sint-Truiden
– Wang Thong Thai, Sint-Truiden
– Thais Koken Aan Huis, Diepenbeek
Een overzicht van de top 33 in België vindt u hier: https://www.thebestthai.be/top33/

Over Singha Beer
In 1933 begon Praya Bhirom Bhakdi met bier brouwen en niet lang daarna opende hij de deuren van zijn brouwerij Boon Rawd Brewery in Bangkok. Hij bestudeerde de technieken om bier te brouwen in China en Indonesië, daarna vertrok hij naar Duitsland om het vak te leren van Duitse professionals. Samen met de Duitse brouwers kwam Praya erachter dat Thailand het perfecte klimaat heeft voor het brouwen van een heerlijk fris biertje. Koning Rama Vll hielp Praya bij het opzetten van zijn brouwerij. Tot op de dag van vandaag is Singha Beer een heerlijk fris biertje gebrouwen naar Duits voorbeeld en een wereldwijd erkend biermerk van uitstekende kwaliteit. ‘Singha’ is de Thaise vertaling van het woord ‘leeuw’. Deze leeuw is dan ook terug te zien in het Singha Beer-logo.
In Thailand staat Singha niet alleen voor bier, maar is het biermerk onderdeel van de Thaise cultuur en geschiedenis. Om mensen buiten Thailand – zoals in Nederland en België – ook de kans te geven op een lekker koud Singha biertje, hebben veel Thaise restaurant in Nederland, België & Luxemburg Singha Beer op de menukaart staan.
Cheers!

www.thebestthai.be
www.thebestthai.nl