Naar aanleiding van de talloze positieve reacties kijkt de organisator van Wine Professional 2015, The Wine & Food Association, terug op een succesvolle start van het nieuwe jaar in Amsterdam RAI.

Er hing op Wine Professional 2015 een optimistische sfeer die duidelijk waarneembaar was bij de ruim 100 exposanten en partners, ruim 200 producenten die door hen waren uitgenodigd en de bezoekers. Door de bekende selectie aan de poort wist Wine Professional wederom het juiste type bezoeker aan te trekken: beslissingsbevoegde professionals met een B2B-focus en behorend tot de doelgroep van het midden- en hogere segment van de gastronomie en hotellerie. Opvallend was wederom het grote aandeel jongere bezoekers met een leeftijd tussen de 25-39 jaar.

De exposanten wisten de bezoekers een kwalitatief hoogwaardig assortiment te presenteren met wijnen en ‘fine food’-producten uit tientallen verschillende landen. De diverse programma’s in de wijn- en kooktheaters werden enthousiast ontvangen. Al met al een frisse start van 2015!

De strategische alliantie met Vinexpo in Bordeaux en het feit dat diverse andere (inter)nationale beurzen en landenburo’s kwamen kijken hoe het concept van Wine Professional in de praktijk ten uitvoer wordt gebracht erkent de internationale positie die Wine Professional inmiddels heeft bereikt.

De organisatie dankt alle exposanten, partners, participerende chefs en bezoekers voor hun deelname en bezoek.

Het beursoppervlak van Wine Professional 2015 was geheel uitverkocht. Hierdoor was er een wachtlijst waardoor sommige potentiele geïnteresseerden teleurgesteld moesten worden omdat hen helaas niet meer een plaats kon worden toebedeeld. Om die reden zouden wij exposanten voor de komende editie dan ook willen adviseren zich voor 1 maart a.s. in te schrijven.  De eerste inschrijvingen zijn inmiddels binnengekomen. Meer informatie: js.vanlissum@proefschrift.nl.

Diverse foto impressies van Wine Professional 2015 kunt u binnenkort op www.wine-professional.nl en op de Facebook-pagina van The Wine & Food Association vinden: www.facebook.com/TheWineAndFoodAssociation

Ook de samenwerking met Horecava op het voor het eerst georganiseerde wijnpaviljoen ‘Alles Over Wijn’ voor wijnen tot 5,50 euro horecaprijs per fles werd als positief ervaren en zal volgend jaar wederom plaatsvinden.

14 editie Wine Professional:  maandag 11 januari t/m woensdag 13 januari 2016

Opening en Diamond Awards: zondag 10 januari 2016