Na een gastoptreden tijdens de masterclass gewijd aan Granbazan, Rías Baixas, van Wijnimport Bart op de maandag presenteerden chef-kok Jef van Hout en zijn team hun eigen proefsessie op de slotdag van Wine Professional. Met twee smakelijke gerechtjes en vier wijnen van de eigen wijnkaart.
proefnotities Jan van Lissum en Peter van Houtert
De combinaties
*** Bulgur, dashi, gerookte paling, venkelsalade, sesam
Smakelijk gerecht met goede zuren en bite. De sesam heeft een duidelijke invloed op de smaak.
***
Riesling Ruppertsberg, Dr. Bürklin Wolf, Pfalz, Duitsland 2022
Riesling; schoon, sappig, evenwichtig, homogeen en jeugdig, frisse zuurgraad, levendig met mooie spanningsboog, goede lengte
Importeur: D-Vine
*** Wijn & spijs
Goede begeleider, vooral als het gerecht als voorgerecht wordt geserveerd.
****
Riesling Rhapsodie, Vincent Gross, Alsace, Frankrijk 2022
Riesling, orange wine; strak, droog, flinke zuren, evenwichtig en aangenaam, veel lengte
Importeur: Daxivin
***(*) Wijn & spijs
Past er goed bij indien geserveerd als tussengerecht, goed balans, verrassend.
***(*) Soufflé, parmezaan, witlof, geitenkaas, mosterdsaus
Smaakvol en evenwichtig gerecht, aangename vulling, mooi samengesteld.
*****
Patinegro, Barbadillo, IGP Cadíz, Spanje 2021
Palomino, biologisch, 8 maanden rijping manzanillavaten; zuiver, elegant, goede vulling en spanning, ziltige toets, prachtige wijn, gastronomische voltreffer (12,5%)
Importeur: D-Vine/span>
***** Wijn & spijs
Wijn en gerecht versmelten tot perfecte harmonie. Combinatie van zeer hoog niveau, voltreffer.
****
Perill Blanc, Clos Lentiscus, Vino Blanco, Spanje 2021
Xarel-lo, vin nature; levendig en smakelijk, goede spanning, mooi samengesteld, herkenbare expressie van de druif, elegant, goede lengte, zeer aangenaam (12%)
Importeur: Zuiver Wijnen
***(*) Wijn & spijs
Smaakvolle combinatie, evenwichtig en elegant, verrassend.
De Willem , Amsterdam, 020 – 341 35 08