Mijlpaal van 1 miljoen euro aan donaties

Amsterdam, 29 maart 2017 | Samen met hun zakenpartners, vrienden en relaties vierde EARTH Concepts afgelopen maandagavond haar 10-jarig jubileum in de Bloemendaalse Duinen. Een keur aan artiesten en DJ’s als Dennis van der Geest, Ntjam Rosie, Roog, Michel de Hey, Dennis Quin, Lucien Foort, Irwan, Athur Malanda en Men And Cherry gaven acte de présence.

Onder het genot van een hapje, drankje en dansje werd er, in Qurios in Bloemendaal aan Zee, stil gestaan bij zowel de hoogte- als dieptepunten van de afgelopen 10 jaar en konden de oprichters Patrick de Nekker en Henk Witteveen onthullen dat de geweldige en magische grens van 1 miljoen euro bereikt is. Dit betekent dat EARTH Concepts, mede met de hulp van verschillende partners, tot dusver een bedrag van maar liefst 1 miljoen euro heeft kunnen doneren. Hiermee hebben zij diverse waterprojecten gefinancierd, zoals toiletten en watervoorziening in een vluchtelingenkamp in Somalië. Een rivierproject in Kenia, drinkwater en sanitair in Nepal, maar ook de slachtoffers van de aardbeving in Haïti hebben een donatie gekregen. Op dit moment werken ze nauw samen met Live Build om een waterleidingbedrijf in Kameroen te realiseren.

Wat 10 jaar geleden begon als een jongensboek met de titel You Never Drink Alone is nu uitgegroeid tot een solide bedrijf dat als social entrepeneur maatschappelijke impact wil creëren door te ondernemen. Founder/Marketing Henk Witteveen: ‘Patrick en ik komen er keer op keer achter dat je onderneemt om aan het eind van de dag met een glimlach in slaap te vallen. Succes bestaat niet alleen uit winstmaximalisatie, maar ook uit wat je er mee doet. In ons geval mensen aan water helpen en indirect levens redden.’

Artiesten

EARTH Concepts heeft in de afgelopen 10 jaar meer dan 200 artiesten/dj’s aan zich weten te binden die de zalen, festivals en party-organisatoren wijzen op het feit dat ze op een eenvoudige manier kunnen bijdragen aan de oplossing voor het wereldwijde waterprobleem. Dit doen zij eenvoudig weg door EARTH Water in hun hospitality rider (wensenlijst) op te nemen. Dit heeft mede bijgedragen aan het succes dat EARTH nu bereikt heeft.

Over EARTH Concepts

Dagelijks sterven 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, door het gebrek aan schoon drinkwater. Om te helpen, vraagt Earth Concepts niet of je geld wilt geven of dat je vrijwilligerswerk wilt doen. Ze vragen je alleen of je hun producten, zoals EARTH Water, EARTH Coffee en EARTH Tea wilt drinken. 100% van de nettowinst die zij realiseren met de verkoop van deze producten, dragen zij af om waterprojecten te financieren. Ze investeren het geld in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is. Drink dus één van deze producten en help mee om schoon drinkwater te creëren.

Meer info EARTH Concepts