The Wine & Food Association geeft op deze site en op haar Facebook pagina informatie over haar publicaties, activiteiten, evenementen, proeverijen en reizen. The Wine & Food Association is onder andere consultant, uitgever van publicaties, producer van diverse evenementen en vakbeurzen, op het gebied van wijnen, ‘fine food’, gastronomie, hotellerie, ‘lifestyle’ en reizen. Daarnaast worden er op diverse internationale locaties wijnen geassembleerd en met wijnbouw geëxperimenteerd.

Als uitgever is The Wine & Food Association verantwoordelijk voor publicaties als de restaurant- en hotelgids Gault&Millau (oplage 25.000, 1x per jaar) en de Proefschrift Jaargids Wijn (oplage 20.000, 1x per jaar). De gidsen Gault&Millau en Jaargids Wijn zijn verkrijgbaar in diverse (boek)winkels en supermarkten.

Daarnaast organiseert The Wine & Food Association o.a. evenementen en vakbeurzen als Wine Professional (januari), de Fine Food Professional met de Gault&Millau Awards (oktober/november), het Proefschrift Wijnconcours met de Showcase Gault&Millau (oktober), het Nederlands Wine & Food Festival met Primeurs (mei/juni) en diverse andere events.

Wine Professional in de Amsterdam RAI is de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen & ‘fine food’ in de Benelux. Gedurende drie dagen lang bezoeken meer dan 10.000 professionals en ‘decision makers’  uit het midden- en hogere segment van de gastronomie, hotellerie, wijnvakhandel en wijnhandel Wine Professional. Nationale en internationale deelnemers en bezoekers die op zoek zijn naar nieuwe aanvullingen voor hun assortiment, verrassingen, educatie en interactie, masterclasses, parels van de beurs en die uitsluitend kiezen voor kwaliteit, beschouwen deze vakbeurs als het summum aan het begin van een nieuw gastronomisch jaar.

Tevens worden, al dan niet in samenwerking met diverse importeurs, landenbureaus en buitenlandse samenwerkingsverbanden en producenten jaarlijks diverse (regionale) evenementen, proeverijen en bijeenkomsten op maat georganiseerd voor professionals.

‘Last but not least’ is The Wine & Food Association organisator van diverse toonaangevende competities zoals het Proefschrift Wijnconcours (sinds 1989) waarbij de Wijnen van het Jaar worden gekozen in diverse prijscategorieën en soorten (rood, wit, rosé, mousserend en zoet). Tijdens de Nationale Huiswijncompetitie worden diverse voorronden in verschillende regio’s georganiseerd, waarvan de winnende wijnen uit diverse Horecacategorieën uiteindelijk in de landelijke finale strijden voor de titel. Beide competities worden ondersteund door de Gastronomische 7 (G7): Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisiniers, Jeunes Restaurateurs d’Europe Nederland, Relais Restaurants, Fine Eastern Restaurants, Selected Indonesian Restaurants en Châteaux et Résidences Gastronomiques.

The Wine & Food Association
Oudeschans 11
1011 KR Amsterdam
T 020 – 6251298
E info@proefschrift.nl