Op maandag 19 september werden in de Amsterdam Arena tijdens Riesling & Co de beste wijnspijscombinaties bekend gemaakt van de Rieslingweeks door Jan van Lissum, hoofdinspecteur en directeur Gault&Millau Nederland. Twee restaurants gingen met de hoogste eer strijken: Parkheuvel in Rotterdam, in de categorie Restaurant met minimaal 16 punten Gault&Millau, en Brasserie van Baerle in Amsterdam (13 G&M), in de categorie Restaurant met maximaal 15 punten Gault&Millau.
De winnende combinaties:
Parkheuvel (18 G&M)
Westlandse tomaat: diverse bereidingen van de Westlandse struiktomaat geserveerd met Stellendamse garnalen, basilicum en karnemelk
Wijn: Riesling Blauschiefer, Weingut Loersch, Mosel 2014
Brasserie van Baerle (13 G&M)
Gebakken langoustines met avocadosalade, koriander, gedroogde tomaat en krokante bakbanaan
Wijn: Riesling Alte Reben, Weingut Regnery, Mosel 2014
Bijna 50 restaurants in heel Nederland deden mee aan de wijn-spijscompetitie die een van de hoogtepunten vormt van de jaarlijkse Rieslingweeks. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Informatiebureau voor Duitse Wijn en The Wine & Food Association en heeft tot doel te laten zien hoe chefs en sommeliers zich laten inspireren door uiteenlopende Duitse rieslings.