Nu de vakbeurs in de RAI geen doorgang kan vinden, organiseert The Wine & Food Association van 1 t/m 8 maart een speciale Wine Professional Week. Alle wijnimporteurs – ook wie nog niet Wine Professional-exposant is geweest – worden uitgenodigd om kosteloos deel te nemen.
Caillottes
Een week lang Wine Professional, maar dan in een ‘limited’ editie: voor het merendeel online en ter afsluiting één ‘fysieke’ bijeenkomst.
We publiceren die week op proefschrift.nl uiteenlopende artikelen, proefverslagen en video’s, met onderwerpen die anders op de fysieke beurs aandacht zouden hebben gekregen. Inclusief aandacht voor de beste beurswijnen en wijn-spijsproeverijen met interessante take-away gerechten.
De week wordt op maandag 8 maart feestelijk afgesloten met – uiteraard onder voorbehoud – een fysiek evenement voor een beperkt aantal genodigden in de St. Olofskapel van het NH Collection Barbizon Palace in Amsterdam.

Uiteraard willen we ook de wijnimporteurs graag betrekken bij deze Wine Professional Week:

Cul de Beaujeu

1) Wine Challenge

Wijnexposanten van eerdere beursedities kennen inmiddels de opzet. Stuur ons vier van uw favoriete beurswijnen: 2 wit en 2 rood, alle vier gastronomisch breed inzetbaar en met een horecaprijs van maximaal 15 euro per fles. De twee winnende wijnen worden bekendgemaakt op 8 maart. Genodigden kunnen die dag zelf een selectie van de mooiste wijnen proeven.

2) Wine Professional Box

Stuur ons uw perfecte ‘Wine Professional Box’ met 12 wijnen. Welke wijnen zou u presenteren op de beursvloer? Welke 12 wijnen weerspiegelen momenteel het allerbeste uw bedrijfsfilosofie?
Wij gaan ze proeven met ons Proefschrift-panel en publiceren in een reeks artikelen de mooiste wijnen uit de dozen die we krijgen toegestuurd. Van iedere ontvangen box worden de vier beste wijnen gepubliceerd, samen met bedrijfsprofiel en foto van de importeur: zo krijgt iedere deelnemende importeur zijn/haar individuele virtuele Wine Professional ministand. Dit is dus geen wedstrijd, maar een wijnpresentatie.
We ontvangen graag een tekst van maximaal 150 woorden waarin uw bedrijfsfilosofie geschetst wordt, plus een foto van uzelf, al dan niet met partner of team.

Hoe doet u mee?

Gezien de coronapandemie worden er geen deelnamekosten gerekend, en het staat u vrij om aan één of beide activiteiten deel te nemen. Geef in het laatste geval wel duidelijk aan welke 4 wijnen bestemd zijn voor de Wine Challenge.

We ontvangen uw wijnen graag op ons proefadres:

1) Wine Challenge: 2 x wit, 2 x rood, 2 flessen per wijn = totaal 8 flessen. Horecaprijs maximaal 15 euro per fles.
2) Wine Professional Box: 12 verschillende wijnen naar eigen voorkeur, 1 fles per wijn = totaal 12 flessen.

The Wine & Food Association
Oudeschans 11 (blauwe deur)
1011 KR Amsterdam

Graag op de dozen vermelden: ‘WP CHALLENGE’ en/of ‘WP BOX’

Per e-mail ontvangen we graag:
– overzicht van de wijnen die u instuurt per item
– prijzen per fles (horecaprijs & consumentenprijs)
– (bij de WP BOX) 150 woorden tekst bedrijfsfilosofie en foto (jpg, minimaal 1 MB)

Wijnen kunt u aanleveren op woensdag 20 of donderdag 21 januari.
De mail met gevraagde informatie, tekst en beeld ontvangen we graag z.s.m. vóór die data.

Voor vragen kunt u ons bereiken via k.vanlissum@thewinesite.nl

flessen 2