IMG_0462 kopieTerwijl het Wine Professional team druk bezig is met de voorbereidingen van de editie 2014 in Amsterdam (13-15 januari) brengt The Wine & Food Association momenteel op uitnodiging een bliksembezoek aan China.
Het gaat hierbij om Wine Professional, Proefschrift en GaultMillau, die deze week zijn uitgenodigd om ‘op tournee’ te gaan tussen Beijing, Shanghai en Qingdao. Dit zijn de booming miljoenenmetropolen, deels langs de Chinese oostkust, die meer dan de helft van de Chinese wijnconsumptie voor hun rekening nemen en waar de gastronomie in een hoog vaandel staat. Op de eerste avond vond in de hoofdstad een bijzonder welkomstdiner plaats met de grootste spelers van de Chinese wijn- en gastronomische wereld. Hoofdthema tijdens dit bezoek zijn samenwerking met The Wine & Food Association op het vlak van het opzetten van een exclusieve wijn- en ‘fine food’ beurs naar het model van Wine Professional Amsterdam, het opzetten van een restaurantgids en een professioneel wijnmagazine. Daarnaast wordt er gesproken over educatieve studieprogramma’s om de Chinese professionals verder te helpen. Er blijkt nog een grote inhaalslag nodig te zijn op dit vlak. Op vrijdag werd de kustmetropool Qingdao aangedaan waarna zaterdag in Beijing een grote proeverij van Chinese wijnen werd bezocht en de gesprekken werden voortgezet. Hierbij waren naast actoren op het gebied van wijnen, ‘fine food’ en gastronomie ook verschillende vertegenwoordigers van de Chinese overheid bij aanwezig.