wp zw
We hebben er de laatste maanden hard voor gestreden, maar de kogel ging gisteren definitief door de kerk: met het oog op de meest recente ontwikkelingen en maatregelen rondom de coronapandemie heeft organisator The Wine & Food Association besloten om de vakbeurs Wine Professional 2021 niet door te laten gaan.

Na maandenlang overleg met diverse belangengroepen en (overheids)instellingen had The Wine & Food Association gisteren in de RAI in Amsterdam een verder buitengewoon constructief gesprek met o.a. Horecava en RAI. Hieruit kwam unaniem naar voren dat het beter is af te zien van de eerder aangekondigde 1,5 metervariant van Wine Professional in januari 2021. De prognoses voor de komende maanden zijn immers weliswaar voorzichtig positief, ook omdat er binnen afzienbare tijd een vaccin verwacht wordt, maar toch nog zeer voorlopig en onzeker. Dat weerspiegelt zich ook in het huidige regelgevingbeleid door de overheid.

The Wine & Food Association gaat voor veiligheid voor alle betrokkenen én voor de kwaliteit en service die exposanten, bezoekers en medewerkers van ons gewend zijn. In de huidige situatie is er een reële kans dat beide in het gedrang komen en dat is voor ons geen optie.

Uiteraard kijken wij positief vooruit: ondertussen zijn wij gisteren ook begonnen de Wine Professional 2022 in gang te zetten, een deel voorbereidend werk is immers reeds gedaan. Verder blijven wij in de tussentijd als aanloop naar Wine Professional 2022 aan de weg timmeren met diverse programma’s en kleinschalige events.

1 februari 2021: virtueel Wine Professional Forum op Horecava Limited

Het Horecava-team organiseert op maandag 1 februari 2021 eenmalig een speciale virtuele editie: Horecava Limited. Na registratie zijn op de Horecava-site verschillende kennis-, inspiratie en tastingsessies te volgen. Wine Professional neemt deel aan dit online event en presenteert tussen 16.35-17.00 uur een forumdiscussie, met medewerking van onder meer Peter van Houtert (KVNW), Hans van de Meeberg (Proefschrift, Misset Horeca), Peter Klosse (Academie voor Gastronomie) en Jan van Lissum (The Wine & Food Association, Wine Professional, ProefschriftRestaurants.nl). Het thema is hoe de restaurantwereld (en de wijnwereld in het bijzonder) eruit zien na corona. Gaan we verder waar we gebleven waren? Of komt er een nieuw startpunt?
Meer informatie over Horecava Limited vindt u hier.

1 februari 2021: special event bij restaurant Roast

Het Wine Professional Forum op Horecava Limited wordt voorafgegaan door twee bijzondere programma’s – bij te wonen op uitnodiging – die anders op Wine Professional hadden plaatsgevonden. Locatie is restaurant Roast, naast de RAI.

 • Het 2e Grand Concours Bollinger wordt ingeluid met een speciale tasting met champagne van Bollinger en kaviaar (i.s.m. Verbunt Verlinden en House of Caviar & Fine Food).
 • Proeverij finalewijnen Wines of Germany Gastro Cup 2021 en bekendmaking winnaars (i.s.m. Informatiebureau voor Duitse Wijn).
wp zw 2

1 t/m 8 maart 2021 Wine Professional Week: Proefschrift Restaurant- en Diamond Awards

In de eerste week van maart vindt de Wine Professional Week plaats. Dagelijks publiceren we artikelen en video’s, die zijn opgenomen in de voorafgaande maanden. De week wordt afgesloten op maandag 8 maart in de St. Olofskapel van het NH Collection Barbizon Palace met een speciale dag waarbij een beperkt aantal bezoekers aanwezig kan zijn. De volgende activiteiten staan voor deze dag gepland – uiteraard alles onder voorbehoud:

 • Wine Professional Diamond Awards
 • Verkiezing Fromager van het Jaar
 • Proefschrift Restaurant Awards
 • Nieuwe Proefschrift Ranking Elite Restaurants
 • Start Masters of Jerez Super Copa
 • Wine Challenge 2021
 • Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie
 • Proefschrift Orange Wine Competitie
 • Enkele speciale proeverijen

Daarnaast blijven wij natuurlijk het hele jaar door actief met onze sites, concoursen, competities en andere activiteiten die ondanks corona wel doorgang kunnen vinden.
Hier vindt u een overzicht van onze activiteiten.

Dank

Verder willen wij iedereen hartelijk bedanken voor de getoonde betrokkenheid, adviezen, steun, geduld, bereidheid om ook in deze uitdagende tijden als exposant deel te nemen en het optimisme die wij de afgelopen maanden hebben mogen ervaren van vele exposanten, producenten, bezoekers, belangenverenigingen, leveranciers, partners, medewerkers etc. uit binnen- en buitenland. Wij hebben dit als zeer positief ervaren, omdat het ons dichter naar elkaar toe heeft gebracht, en wij nemen de goede suggesties die hieruit voortgekomen zijn graag mee naar de eerstvolgende editie!

Wine Professional 2022

De eerstvolgende fysieke editie van Wine Professional staat gepland voor januari 2022. Heeft u interesse om daaraan deel te nemen? Vraag dan informatie aan via js.vanlissum@thewinesite.nl.
Voor actuele informatie kunt u terecht op deze site, www.wine-professional.nl en op onze social media (de links staan bovenaan deze website). Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan.