De meest interessante proeverijen, de meest verrassende wijnen en de hoogst beoordeelde premium wines kwamen aan bod in een eerder overzicht van de highlights van Wine Professional. In dit vervolg aandacht voor de mooiste wijn-spijscombinaties – volgens bezoekers en Proefschrift-medewerkers.

***RIJKS®, Amsterdam
Cabernet Franc Selekcija, Batič, Vipavska Dolina, Slovenië 2017
Biet in eigen sap gegaard met beurre blanc, dashi, peterselieolie en sojasaus

***De Librije, Zwolle
La Grande Année, Bollinger, Champagne, Frankrijk 2008
Ermelose eend met hooi, gefermenteerde sinaasappel en macadamia

Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk (RIJKS®)

** Kasteel Engelenburg, Brummen
Radio Lazarus, Alheit Vineyards, Bottelary, Zuid-Afrika 2017
Kabeljauw, langoustine, karnemelk, dille, harissa

**Graphite, Amsterdam
Riesling Spätlese trocken, Weingut Sybille Kuntz, Mosel, Duitsland 2017
Zeeuwse oester, ananas, boerenkool

team Graphite

Het team van Graphite

*De Burgemeester, Linschoten
Temelion Brut Rosé, Lefkadia, Lefkadia Valley, Rusland 2012
Carpaccio van coquilles

*Beulings, Amsterdam
Ribolla Gialla, Gravner, IGP Venezia Giulia, Italië 2010
Kabeljauw, dubbel gegaard met runderconsommé, rundermerg, paddenstoelen en peterselie-olie.

 team Beulings

Het team van Beulings

*O&O, Sint Willebrord
Gemischter Satz (field blend) Uralt-Reben Smaragd, Domäne Wachau, Wachau, Oostenrijk 2018
Gestoomde wilde tarbot, gember, lente-ui, chili, koriander, Yuasa premium white soy

*Herberg Onder de Linden, Aduard
Riesling Ried Pfaffenberg Selection, Weingut Emmerich Knoll, Niederösterreich, Oostenrijk 2016
King crab met kalfstong, knolselderij, groene appel en eendenlever

Danny en Mike Tsang (O&O)

Danny en Mike Tsang (O&O)

(*)By Pascal, Oosterhout
Friulano, Tenute Tomasella, Friuli, Italië 2018
Hamachi, gegrilde schorseneren, mayonaise van kappertjes, gepoft hennepzaad, gerookte karnemelk, jus van langoustine

(*) Central Park, Voorburg
Santa Lucia Malvazija, Kozlović, Istra, Kroatië 2015
Skrei, kerrie, bbq spitskool, beurre blanc, oesterblad

Pascal Ariens

Pascal Ariens (By Pascal)