vinexpo 1
Wine Paris & Vinexpo Paris bevestigt dat de beurs zal plaats vinden van 14 t/m 16 februari 2022 in het expositiecomplex Paris Expo Porte de Versailles en staat klaar om de internationale wijn- en gedistilleerdsector in de best mogelijke omstandigheden samen te brengen.

Het flagshipevent van de Vinexposium Group wordt het eerste grote internationale evenement van het jaar. Lang verwacht door de wijn- en gedistilleerdbranche, die al bijna twee jaar niet in Parijs is samengekomen, zal de Wine Paris & Vinexpo Paris drie dagen lang 2.800 exposanten uit 32 landen ontvangen. Frankrijk zal breed vertegenwoordigd zijn met een versterkte deelname van alle regio’s die de beurs ondersteunen en collegiaal hebben besloten om de beurs door te zetten a.s. februari. Alle belanghebbenden zijn zeer gemotiveerd om de laatste rechte lijn naar de finish te voltooien en ook het Vinexposium-team zet alle zeilen bij om de beurs tot een succes te maken.

“Wine Paris & Vinexpo Paris is snel uitgegroeid tot een niet te missen evenement waar we naar uitkijken! We zijn verheugd om volgende maand deel te kunnen nemen aan deze geweldige wijnbeurs in Parijs, om onze klanten te ontmoeten en onze activiteit op de exportmarkten te stimuleren”, reageert Philippe Guigal, CEO van E. GUIGAL.

“14 februari staat dit jaar hoog in op mijn agenda, niet voor Valentijnsdag maar voor de terugkeer van een grote Europese wijnbeurs in Parijs. Ik heb deze beurs vorig jaar gemist en ik kan niet wachten om mijn vrienden en leveranciers te ontmoeten, mooie wijnen te vinden en nieuwe relaties op te bouwen voor het komende jaar. Met een breed scala aan uitstekende wijnen om te ontdekken, is mijn enige voorbehoud dat drie dagen te kort is!” aldus John Chapman, directeur van The Oxford Wine Company.

vinexpo log

“We zijn erg enthousiast om over een paar weken voor het eerst deel te nemen aan de Wine Paris & Vinexpo Paris. Als wijnimporteur zullen we deze drie dagen aangrijpen om veel van onze huidige partners te ontmoeten en nieuwe producenten te vinden die producten kunnen aanbieden die zijn aangepast aan de Finse markt”, voegt Ilkka Lumme, Product and Sales Channel Manager bij Servaali Ltd. toe.

“Na 2 jaar zonder beurs wordt het voor ons noodzakelijk om opnieuw contact te maken met onze producenten en vooral om nieuwe mensen te ontmoeten om nieuwe producenten te zoeken. In het belang van ons bedrijf is het tijd om elkaar weer te zien! De ontvangstcondities van de beurs garanderen dat alles zo soepel mogelijk zal verlopen en het is voor mij vanzelfsprekend om half februari deel te nemen aan de Wine Paris & Vinexpo Paris”, zegt Sébastien Clément, General Manager van Tanium Wines and Spirits in Quebec.

vinexpo2

Het geldende gezondheidsprotocol zal met de grootst mogelijke striktheid worden ingezet om het goede verloop van het evenement te garanderen en tegelijkertijd het comfort en de gezelligheid te garanderen die door alle deelnemers worden verwacht. Zo zal, onder andere, een geldige coronapas verplicht zijn om toegang te krijgen tot het evenement, zal het dragen van een masker verplicht zijn, wordt zo veel mogelijk gewerkt met e-badges en wordt versterkte schoonmaak ingezet in alle ruimtes.

Het programma van de beurs is ontworpen om alle professionals een geoptimaliseerde fysieke ervaring te bieden met vele kwalitatieve masterclasses en proeverijen, multi-format toespraken door experts en inspirerende persoonlijkheden en veelgeprezen thematische ruimtes: Be Spirits staat in het teken van sterke dranken en mixologie, Wine Tech Perspectives biedt een duik in innovatie en digitalisering van de sector en La Nouvelle Vague zal jonge wijnmakers en talenten voor het voetlicht brengen.

De Franse hoofdstad staat klaar om de deelnemers aan het evenement te verwelkomen. Transportvoorzieningen, hotels, bars en restaurants zijn open en de Wine Paris & Vinexpo Paris zal binnenkort zijn selectie van partnerbars en -restaurants onthullen zodat bezoekers na de beursdag hun Parijs-ervaring overal in de stad kunnen voortzetten.

vinexpo 3

“Wine Paris & Vinexpo Paris zal het eerste hoogtepunt van het jaar zijn voor de sector en we zullen meer dan ooit verenigd zijn om er een belangrijk evenement van te maken in dienst van een sterk herstel van ons commerciële momentum vanaf februari”, aldus Fabrice Rieu, president van de Vinisud.
“We zijn bijzonder alert op de hygiënische omstandigheden om alle professionals te verwelkomen in een omgeving die bevorderlijk is voor vele kwaliteitsuitwisselingen. Het is essentieel om samen te komen en Parijs biedt ons opnieuw uitstekende voorwaarden om elkaar weer te ontmoeten! “ benadrukt Jean-Martin Dutour, Voorzitter van de VinoVision.
“Zes weken voor de opening van de beurs steken we al onze energie in het nakomen van onze belofte om een beurs te organiseren waar de sector op wacht. We mobiliseren al onze middelen om belangrijke internationale inkopers naar Parijs te brenken en om van de Wine Paris & Vinexpo Paris een geweldig evenement in al zijn dimensies te maken! “ zegt Rodolphe Lameyse, CEO van Vinexposium.

Het Vinexposium-team volgt voortdurend de veranderingen in de gezondheidscontext en overheidsrichtlijnen om het succes van het evenement te garanderen.

Ga voor meer informatie en het verkrijgen van uw toegangsbadge naar wineparis-vinexpo.com