wp
Dinsdag 28 juni organiseert The Wine & Food Association m.m.v. Pitch PR een wijnvakbeurs met de nadruk op de nieuwe oogstjaren en recente ontwikkelingen in de wijnwereld. Het evenement biedt plaats aan wijnimporteurs die actief zijn op de Nederlandse markt en een groot aantal wijnproducenten uit verschillende landen. Locatie: Forum Lounge en Ruby Lounge van de RAI Amsterdam. In deze nieuwsbrief een voorlopig programmaoverzicht voor zover nu bekend.
Eind juni is voor de wijnimport een goed moment om wijnen van nieuwe oogstjaren en bijzondere vondsten te presenteren. Belangrijke vakbeurzen als Vinexpo Parijs, Vinitaly, Salon des Vins de Loire, Millésime Bio en ProWein zijn bezocht en importeurs hebben hun assortimenten weer helemaal up to date. Wine Challenge Amsterdam biedt hen de mogelijkheid hun recente aankopen te presenteren aan een select publiek van serieuze wijnprofessionals.
Daarnaast zijn verschillende wijnregio’s en –landen op de beursvloer vertegenwoordigd met speciale clusters van wijnproducenten.
Een uitgebreid programma aan proeverijen, presentaties en masterclasses maakt het evenement compleet.

Voorlopig overzicht programma Pitch PR

Een deel van het programma staat onder auspiciën van Pitch PR en bestrijkt uiteenlopende en zeer boeiende wijngebieden. Er worden tal van wijn gepresenteerd en verschillende producenten zijn zelf aanwezig.

Vinos de Jerez
Plusminus 20 producenten zijn aanwezig om hun wijnen te presenteren. Niet eerder waren tijdens een wijnevenement in ons land zoveel bodega’s uit de Spaanse Jerez-driehoek vertegenwoordigd.

Zuid-Afrika
Enkele producenten zijn zelf aanwezig cq. vertegenwoordigd. Daarnaast wordt een ruime selectie Zuid-Afrikaanse wijnen van diverse importeurs gepresenteerd. M.m.v. Wines of South Africa.

logo pitch
sherry

Voorlopig overzicht programma The Wine & Food Association

The Wine & Food Association presenteert tijdens Wine Challenge Amsterdam een vertrouwde assemblage van proeverijen, masterclasses, presentaties en competities.

wfa

Finale verkiezing Beste Fromager van het Jaar
Eind vorig jaar bereikten twee getalenteerde fromagers de finale: Deborah van Breugel (De Bokkedoorns) en Rianne Slotboom (De Librije). Op 28 juni komen zij tegen elkaar uit in een spannende finale.

Opvallendste wijnen van het 34e Proefschrift Wijnconcours
In mei proeft de professionele jury de wijnen ingezonden voor de voorjaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours. De importeurs van de beste rosés, champagne en overige mousserende wijnen worden eind mei gehuldigd. Tijdens Wine Challenge Amsterdam worden de winnende wijnen plus een selectie finalisten en andere interessante inzendingen gepresenteerd en geproefd in drie sessies.

Presentatie Italië
Tien à vijftien Italiaanse topproducenten van uiteenlopende wijnstijlen uit diverse regio’s geven op 28 juni acte de présence. Zij presenteren zelf hun wijnen en nemen tevens deel aan masterclasses.

kaas
goud

Aquavinum 2022: Mossel-, Oester- en Kreeftwijn van het Jaar
Na het succes van vorig jaar organiseert The Wine & Food Association opnieuw Aquavinum: de verkiezing van de mooiste mossel-, oester- en kreeftwijnen. Tijdens drie wijn-spijssessies worden de kanshebbers geproefd en na afloop worden de drie winnende wijnen bekendgemaakt.

Masters of Jerez: Nieuwe Haring / Sherry Test 2022
Het is ieder jaar afwachten of de Hollandse Nieuwe het lekkerst is met een glas fino of manzanilla. De echt magere Nieuwe Haring, met een relatief laag vetpercentage, combineerde vrijwel altijd het beste met een fino. De allervetste haring gingen doorgaans het beste samen met een manzanilla. Hoe zal dat dit jaar zijn? We doen de jaarlijkse test met een ruime selectie fino’s en manzanilla’s.

kreeft

Deelnemen aan Wine Challenge Amsterdam
Wijnimporteurs die geïnteresseerd zijn in deelname aan Wine Challenge Amsterdam kunnen contact opnemen via k.vanlissum@thewinesite.nl