Masters of Jerez, het nieuwe platform dat in 2020 in het leven werd geroepen door The Wine & Food Association, beleeft dinsdag 28 juni zijn officiële start tijdens Wine Challenge Amsterdam. In nauw contact met producenten, wijnmakers en importeurs in België en Nederland biedt Masters of Jerez inzicht in de laatste ontwikkelingen in de regio en versterkt het de connectie tussen Vinos de Jerez en de Nederlandse topgastronomie. Registreer u hier als u erbij wilt zijn.
masters of jerez
Tijdens een recent bezoek aan Jerez de la Frontera en aan de wijnbeurs Vinoble hebben we contact gelegd met veel wijnproducenten in de regio. Onder hen diverse wijnmakers die een voortrekkersrol vervullen bij de recente ontwikkelingen in Jerez.
Het bezoek resulteerde onder meer in een extra grote inzending aan manzanilla’s en fino’s van hoog niveau voor de jaarlijkse Nieuwe Haring / Sherry Test en bijzondere sherry’s voor de Masters of Jerez Superselectie proeverij. Bovendien werden er nog meer producenten bereid gevonden om zelf aanwezig te zijn bij de Wine Challenge Amsterdam.
wca logo

Vernieuwing en opkomst stille wijnen

De ontwikkelingen in de sherryregio gaan snel. Mede onder invloed van pioniers als Grupo Navazos en Willy Pérez beraden veel sherryproducenten zich op de toekomst. Kwaliteit, diversiteit en identiteit zijn de sleutelwoorden bij de zichtbare vernieuwingen in de sherryproductie. Steeds meer merken zijn op zoek naar nieuwe manieren om zich te onderscheiden en brengen daartoe nieuwe sherrywijnen op de markt die duidelijk gericht zijn op echte liefhebbers, kenners en horecaprofessionals. En rama’s, añada’s, single vineyard-wijnen en onversterkte Vinos de Jerez verbreden het aanbod en maken het interessanter.

jerez 2

Educatief

Het platform Masters of Jerez zal net als voorheen extra aandacht besteden aan deze boeiende ontwikkelingen en vervult daarmee een educatieve functie die vooral gericht is op de betere horeca.
Naast publicaties op Proefschrift.nl organiseren we onder de titel Masters of Jerez diverse activiteiten, waaronder de jaarlijkse Nieuwe Haring / Sherry Test, proeverijen en presentaties tijdens Wine Professional en andere evenementen.

Nieuwe competitie voor de allerbeste wijn-spijscombinaties

Tijdens de Wine Challenge Amsterdam geven we het startschot voor de destijds al aangekondigde nieuwe wijn-spijscompetitie, die o.i.v. de pandemie moest worden uitgesteld.
De competitie is open voor horecazaken uiteenlopend van toprestaurant tot wijn- en tapasbar. Ieder type gerecht komt in aanmerking voor deelname: amuse, voorgerecht, hoofdgerecht, tussengerecht, nagerecht.
Ieder basistype Vino de Jerez komt in aanmerking: manzanilla, fino, oloroso, palo cortado, amontillado, px, moscatel, én onversterkte vino de jerez.
De competitie verschilt duidelijk van de Copa Jerez, in die zin dat jaarlijks per sherrytype de mooiste gerechten geselecteerd worden.

supercopa4

Op het programma, dinsdag 28 juni

12.30 uur Masters of Jerez: de Nieuwe Haring/Sherry Test – manzanilla
13.30 uur Masters of Jerez: de Nieuwe Haring/Sherry Test – fino
Welke manzanilla of fino maakt dit jaar de winnende match met Hollandse Nieuwe?
De jury staat onder leiding van Jan van Lissum (Founder Copa Jerez).

16.30 uur Masters of Jerez Superselectie
Jan van Lissum (Founder Copa Jerez) presenteert een verrassende selectie bijzondere sherrywijnen die representatief zijn voor de recente ontwikkelingen in de regio. M.m.v. Xpertvinum, enkele sherryproducenten, Bourgondisch Lifestyle en House of Caviar & Fine Food.

Online registratie

Wine Challenge Amsterdam is uitsluitend na online registratie gratis toegankelijk voor professionals werkzaam in horeca en wijnhandel en pers. Het evenement vindt plaats op dinsdag 28 juni, in de Forum Lounge van de RAI Amsterdam.

Inschrijven proeverijen en masterclasses

Deelname aan de masterclasses van Pitch PR is mogelijk na voorinschrijving via deze link.
Voor diverse proeverijen van The Wine & Food Association kunt u zich op het event zelf inschrijven.

sherrywijnen

Deelnemen aan Wine Challenge Amsterdam en/of Wine Professional 2023
Wilt u op 28 juni a.s. en/of van 9 t/m 11 januari 2023 ook uw assortiment presenteren aan een publiek van louter wijnprofessionals? Neem dan nu contact met ons op via js.vanlissum@thewinesite.nl

Wilt u Wine Challenge Amsterdam bezoeken, registreer u dan hier.