Proefschrift organiseert dit jaar wederom de Showcase voor de Award ‘Beste Fromager van het Jaar’. Met deze Restaurant Award proberen wij de rol van kaas binnen de gastronomie te versterken en naar een hoger niveau te tillen.

Showcase  Fromager

Vorig jaar ging de Proefschrift Restaurant Award voor Beste Fromager naar Iris Schot, Chef du Rang van restaurant Central Park in Voorburg. De eerste aanmeldingen zijn al binnen voordat de inschrijvingen officieel van start zijn gegaan, dus het enthousiasme ligt hoog. Wil jij kans maken op de felbegeerde titel Beste Fromager van het Jaar? Meld je dan nu aan!

De geselecteerde kandidaten krijgen tijdens de Showcase een drievoudige opdracht:
1) een kaastafel opbouwen
2) een kaasbord presenteren
3) een wijn of andere drank presenteren bij een bijpassend kaasbord

Uit de inschrijvingen worden kandidaten geselecteerd die zich op maandag 14 oktober tijdens Gastronomie in RAI Amsterdam presenteren aan de jury. Behalve de Showcases vinden op Gastronomie diverse proeverijen plaats met vooraanstaande restaurants in de hoofdrol. Onder de gastronomische highlights zijn de finalesessies van het Grand Concours Bollinger en de Gramona Amuse Wedstrijd. Verder zijn de finalewijnen van het 31e Proefschrift Wijnconcours te proeven en nemen de beste blindproevers van ons land deel aan de finale van de Grand-Prix St. Hubert. Deze gastronomische vakdag wordt afgesloten met de uitreiking van de Proefschrift Restaurant Awards! Hierbij wordt dan ook de winnaar/winnares van de Award voor de Beste Fromager bekend gemaakt.

Iris Schot

Vorig jaar ging de Proefschrift Restaurant Award voor Beste Fromager naar Iris Schot, Chef du Rang van restaurant Central Park in Voorburg

Deelname

Wil je meedoen aan deze competitie? Stuur dan vóór vrijdag 30 augustus a.s. jouw cv, foto van jullie kaaswagen en een portretfoto van jezelf (>1 MB) en een korte motivatie naar: js.vanlissum@thewinesite.nl onder vermelding van ‘Showcase Fromager’.

Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt voor deelname op 14 oktober a.s.
Wij verwachten de geselecteerde kandidaten in de tweede week van september bekend te kunnen maken. Dan volgen ook nadere details over wat er op de Showcase precies verwacht wordt, zodat de geselecteerde kandidaten nog ruim een maand hebben om zich voor te bereiden.

Showcase Fromager 2

De Showcase Fromager van het Jaar is een van de Showcases die Proefschrift jaarlijks organiseert waarbij jonge, talentvolle restaurantprofessionals voor het voetlicht worden geplaatst en kans maken op een Proefschrift Restaurant Award. Naast de Award voor Beste Fromager zijn er Awards voor Talentvol Gastvrouw/Gastheer, Talentvol Sommelier en Talentvol Chef.

Showcase Fromager 3