De voorrondes van de Copa Jerez, de wedstrijd waarbij chefs en sommeliers de naar hun idee beste wijn-spijscombinaties met sherry presenteren vindt plaats op 19 september a.s. in restaurant Karel V in Utrecht. De finale is op 25 september in restaurant Vermeer in Amsterdam, tijdens het 28e Proefschrift Wijnconcours. Het winnende team dat Nederland komend jaar zal vertegenwoordigen tijdens de internationale Copa Jerez in Spanje wordt omstreeks 15.30 uur in de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace Hotel bekendgemaakt.
De jury bestaat uit de volgende leden:
César Saldaña (algemeen directeur Consejo Regulador van de DO’s Jerez-Xérès-Sherry, Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda, Vinagre de Jerez en Brandy de Jerez)
Richard van Oostenbrugge (Chef restaurant Bord’Eau, Amsterdam – 18,5 G&M/ **)
Chris Naylor (Chef restaurant Vermeer, Amsterdam – 17 G&M/*)
Ronald Opten (Sommelier restaurant La Rive, Amsterdam – 17,5 G&M/*)
Edwin van de Goor (Patron restaurant Weduwe van der Toorn, Scheveningen).
De deelnemende restaurants (willekeurige volgorde):
Square Gastronomie, Hengelo
Restaurant & Wijnbar Merlot, Amersfoort (14 G&M)
Zout & Citroen, Oosterhout (13 G&M)
Zarzo, Eindhoven (16 G&M/*)
De Treeswijkhoeve, Waalre (18 G&M/**)
Podium onder de Dom, Utrecht (16 G&M)
El Qatarijne, Utrecht
De Hoefslag, Bosch en Duin (15 G&M/*)
De Heeren van Harinxma, Beetsterzwaag (14 G&M/*)
De Gouden Reael, Amsterdam
Waterproef, Scheveningen (14 G&M)
Zie ook: www.sherry.wine/nl/copa-jerez