Sommelier Anne Marie Nijhoff en chef Yornie van Dijk wonnen namens restaurant Basiliek in Harderwijk maandag 24 juni de Nederlandse finale van de Copa Jerez. Het tweetal zal ons land vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Jerez de la Frontera, in het voorjaar van 2025.
Zeekat, crème van zolderspek, crunch van zolderspek, kamille citrusgel, allium, suikersla, gefermenteerde suikersla bouillon met kamille, crème van zwarte knoflook
In combinatie met Maruja Manzanilla, Juan Piñero
Duxelles van paddenstoelen van de Veluwe, nashipeer, geroosterde paddenstoelenbouillon, ingelegde paddenstoelen, miso crème, zuurdesempoeder, ingelegde cassistak
In combinatie met Oloroso VORS, Bodegas Tradición
Kaviaar (Perle Imperial), tuille gebrande boter, crème getoaste chocolade, vanille ijs (Nederlandse vanille), crunch van hazelnoot, hazelnootmelk
In combinatie met Old Harvest, Ximénez-Spínola
De twee andere finaleteams waren afkomstig van de restaurants Zoldering in Amsterdam en Puur Sanh in Berg en Dal.