Olijfbomen van Campo Lisio
Carciofi
Artisjokkenharten, geblancheerd in water, zout en citroensap en vervolgens in een pot met extra vierge olijfolie, licht gepasteuriseerd.
Vriendelijke smaak, smeuïg met mooie zuren. De citroenimpressie is goed gedoseerd, waardoor de artisjoksmaak mooi tot zijn recht komt.
Salsa di pomodori ciliegia
Kerstomatensaus. Na de oogst en selectie geblancheerd en gepureerd, geconcentreerd. Met toevoeging van wat basilicum en zout. € 4,75
Sappig, fruitig van smaak. Geeft extra smaak en intensiteit aan gerechten.
Pesto di rucola
Verse rucola met citroensap, azijn, zout en extra vierge olijfolie. Daarna worden parmezaan, knoflook en gehakte amandelen toegevoegd.
Vettig, notig met aangenaam bittertje. Rijk van samenstelling, goed inzetbaar bij uiteenlopende gerechten.
Scattarisciati (‘Spatten’)
Ui, paprika en tomaten gesauteerd. Boeren belegden er vroeger een sneetje brood mee. € 8,25
Sappig, smaakvol, licht verteerbaar, mooie combinatie van ingrediënten.
Conserva piccante salentina
Traditionele smaakmaker op basis van gepureerde tomaten, zoete rode pepers en wat hete pepers, vervolgens gedroogd in de zon en tot slot vermengd met extra vergine olijfolie. Gebruikt als beleg op bruschetta, met een stukje pecorino. € 8,75
Rijke, aromatische ervaring.
Peperoncino tritato
Cayennepeper, 24-48 uur gefermenteerd met wijnazijn, zout en kruiden, vervolgens fijngehakt en gemengd met extra vergine olijfolie en geplaatst in potten. Daarna gepasteuriseerd.
Peperoni arrostiti
Rode en gele paprika’s geblancheerd in water, gerijpt in water met zout, azijn, knoflook en verse munt. Daarna uitgelekt, geroosterd en in reepjes gesneden. Vervolgens met extra vergine olijfolie in potten en gepasteuriseerd. € 8,75
Fruitig, sappig, mooi fris accent van munt maakt gerechten eleganter.
Olijfolie Primofiore
Olijven geperst binnen een paar uur na de oogst. Olie en water handmatig gescheiden met grote zeven. € 17,50
Zacht op de tong, intens van smaak, aromatisch en evenwichtig.
Olijfolie Delicato
Extra zacht en delicaat van smaak, dankzij langzame bereiding. Aanvankelijk gereserveerd voor vrienden en familie van Dominic. € 14,95
Zijdezacht, delicaat, toegankelijk, fijn bittertje, zeer aangenaaam.
Olijfolie Peperoncino
Olijfolie met biologisch geteelde cayennepepers van eigen land. € 17,95
Zeer pittig van smaak, vooral in de finale.
Patè di olive salentine
De olijven rijpen na de oogst 6 maanden in zout water. Vervolgens worden ze gestript en vermengd met extra vergine olijfolie, knoflook en citroensap tot een pasta. € 9,25
Intense geur, heerlijk van smaak, rijk mondgevoel.
Pomodori secchi con capperi
Zongedroogde tomaten, gewassen met water en azijn, gedroogd. Vervolgens in potten gedaan met extra vergine olijfolie, oregano, knoflook en kappertjes. Licht gepasteuriseerd. € 8,75
Rijke smaak die lang aanhoudt. Uitnodigend.
Olive Leccine al naturale
De olijven rijpen na de oogst 6 maanden in zout water. Daarna geselecteerd en in potten met lichte pekel gedaan. € 6,25
Le Vineur, Hilversum/Diemen, 06-27369300