Dom Faccini

Dom Faccini, Campo Lisio

Dom Faccini bewerkt sinds 2006 een olijfgaard in Lecce, Puglia. Wij proefden op uitnodiging van Kariem Hamed (Le Vineur) een aantal van zijn bijzondere producten in het Amstel Hotel. proefnotities Jan van Lissum
Dom Faccini voelde zich volkomen thuis in het Amstel Hotel. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat hij hier, als personal manager van Mick Jagger, de afgelopen twintig jaar met enige regelmaat geweest moet zijn. Deze keer was hij er om de smaakvolle producten van zijn olijfgaard in Puglia te presenteren. De basis voor de producten van Campo Lisio zijn de olijven. Biologisch geteeld, met de hand geplukt en zuiver en schoon verwerkt, zonder enige kunstmatige toevoeging. Hij maakt er extra vergine olijfolie van, maar ook diverse smaakmakers die de keuken verrijken met authentieke mediterrane geuren en smaken.
Pressing Primofiore

Vers geperste olijfolie Primofiore

We proefden in het Amstel alles puur, zonder gerechten en zonder wijn. Later hebben we een aantal producten thuis nogmaals geproefd, maar dan bij een gerecht en/of met een glas wijn. Het niveau van deze smaakmakers is wel even een paar stappen hoger dan producten uit de supermarkt. Geur en smaak van de gerechten worden verrijkt en verlengd, de smaakbeleving wordt smeuïger, vettiger en afgerond door de olijfolie. Kort samengevat kun je stellen dat dit ideale producten zijn voor de betere gastronomie, zeker ook omdat ze goed tot hun recht komen in combinatie met een glas wijn.
Campo Lisio

Olijfbomen van Campo Lisio

Carciofi

Artisjokkenharten, geblancheerd in water, zout en citroensap en vervolgens in een pot met extra vierge olijfolie, licht gepasteuriseerd.
Vriendelijke smaak, smeuïg met mooie zuren. De citroenimpressie is goed gedoseerd, waardoor de artisjoksmaak mooi tot zijn recht komt.

Salsa di pomodori ciliegia

Kerstomatensaus. Na de oogst en selectie geblancheerd en gepureerd, geconcentreerd. Met toevoeging van wat basilicum en zout. € 4,75
Sappig, fruitig van smaak. Geeft extra smaak en intensiteit aan gerechten.

Pesto di rucola

Verse rucola met citroensap, azijn, zout en extra vierge olijfolie. Daarna worden parmezaan, knoflook en gehakte amandelen toegevoegd.
Vettig, notig met aangenaam bittertje. Rijk van samenstelling, goed inzetbaar bij uiteenlopende gerechten.

Salsa di pomodori ciliegia

Salsa di pomodori ciliegia

Scattarisciati (‘Spatten’)

Ui, paprika en tomaten gesauteerd. Boeren belegden er vroeger een sneetje brood mee. € 8,25
Sappig, smaakvol, licht verteerbaar, mooie combinatie van ingrediënten.

Conserva piccante salentina

Traditionele smaakmaker op basis van gepureerde tomaten, zoete rode pepers en wat hete pepers, vervolgens gedroogd in de zon en tot slot vermengd met extra vergine olijfolie. Gebruikt als beleg op bruschetta, met een stukje pecorino. € 8,75
Rijke, aromatische ervaring.

Harvested Peppers

Pas geoogste pepers

Peperoncino tritato

Cayennepeper, 24-48 uur gefermenteerd met wijnazijn, zout en kruiden, vervolgens fijngehakt en gemengd met extra vergine olijfolie en geplaatst in potten. Daarna gepasteuriseerd.

Peperoni arrostiti

Rode en gele paprika’s geblancheerd in water, gerijpt in water met zout, azijn, knoflook en verse munt. Daarna uitgelekt, geroosterd en in reepjes gesneden. Vervolgens met extra vergine olijfolie in potten en gepasteuriseerd. € 8,75
Fruitig, sappig, mooi fris accent van munt maakt gerechten eleganter.

Peperoncino Tritato

Peperoncino Tritato

Olijfolie Primofiore

Olijven geperst binnen een paar uur na de oogst. Olie en water handmatig gescheiden met grote zeven. € 17,50
Zacht op de tong, intens van smaak, aromatisch en evenwichtig.

Olijfolie Delicato

Extra zacht en delicaat van smaak, dankzij langzame bereiding. Aanvankelijk gereserveerd voor vrienden en familie van Dominic. € 14,95
Zijdezacht, delicaat, toegankelijk, fijn bittertje, zeer aangenaaam.

Olijfolie Peperoncino

Olijfolie met biologisch geteelde cayennepepers van eigen land. € 17,95
Zeer pittig van smaak, vooral in de finale.

3 olie
5 x delicatessen

Patè di olive salentine

De olijven rijpen na de oogst 6 maanden in zout water. Vervolgens worden ze gestript en vermengd met extra vergine olijfolie, knoflook en citroensap tot een pasta. € 9,25
Intense geur, heerlijk van smaak, rijk mondgevoel.

Pomodori secchi con capperi

Zongedroogde tomaten, gewassen met water en azijn, gedroogd. Vervolgens in potten gedaan met extra vergine olijfolie, oregano, knoflook en kappertjes. Licht gepasteuriseerd. € 8,75
Rijke smaak die lang aanhoudt. Uitnodigend.

Olive Leccine al naturale

De olijven rijpen na de oogst 6 maanden in zout water. Daarna geselecteerd en in potten met lichte pekel gedaan. € 6,25

Le Vineur, Hilversum/Diemen, 06-27369300

gedroogde tomaten
Olive Leccine al naturale