Meer dan 70 restaurants hadden zich ingeschreven voor de wijn-spijscompetitie in het kader van Riesling Weeks 2019. De afgelopen tijd werden de zaken die geselecteerd waren voor de finale bezocht. We publiceren, in alfabetische volgorde, telkens een portret van een van de genomineerde restaurants. Deze keer aandacht voor Fred in Rotterdam, in de categorie toprestaurants.
tekst Jan van Lissum

Fred

Restaurant Fred in Rotterdam

Ruim een jaar geleden kreeg het interieur van restaurant Fred (Proefschrift 8,7 – tot € 100) een fraaie update, ter gelegenheid van het tweede lustrum. De zaak ademt een voorname, warme sfeer en heeft een aantal opvallende eyecatchers, zoals de fraaie open keuken, de winedome, het kunstobject van leer met bladgoud en het kronkelende lichtobject aan het plafond.
De gerechten uit de keuken behouden hun eigenzinnige signatuur, maar hebben gewonnen aan diepgang. Het is een rijke kookstijl met klassiek Franse basis, soms met een klein zoetje, soms met frisse elementen en hier en daar een Aziatische invloed. De cuissons zijn altijd goed, net als zijn sauzen.
De zwarte brigade werkt ontspannen en vriendelijk. Van begin tot eind is de service professioneel en superattent. Je wordt op je wenken bediend. Maître-sommelier Axel Rosier en zijn rechterhand Joey Lange beschikken over een prachtige wijnkaart en er zijn uitstekende mogelijkheden om wijn per glas te bestellen. De wijnbehandeling is van het allerhoogste niveau en de wijn-spijscombinaties overtuigen altijd.
Je krijgt waar voor je geld. Kwaliteit staat hier op nummer een, en daar past het prijskaartje bij.

Voorgerecht

Langoustine, meloen, haringkuit, mango, vinaigrette
Wijn: Riesling trocken, Weingut Ökonomierat Rebholz, Pfalz, Duitsland 2016

Hoofdgerecht

Tarbot, morilles, hoeve-ei, witte asperges, krokantje grietdeeg, macadamia en morilllesaus
Wijn: Handwerk Spätburgunder, Julia Bertram, Ahr, Duitsland 2017

Langoustine meloen haringkuit

Langoustine, meloen, haringkuit, mango, vinaigrette