Meer dan 70 restaurants hadden zich ingeschreven voor de wijn-spijscompetitie in het kader van Riesling Weeks 2019. De afgelopen tijd werden de zaken die geselecteerd waren voor de finale bezocht. We publiceren, in alfabetische volgorde, telkens een portret van een van de genomineerde restaurants. Deze keer aandacht voor Perceel in Capelle a/d IJssel, in de categorie toprestaurants.
tekst Jan van Lissum

Perceel

Restaurant Perceel

Het ‘perceel’ slaat voor een deel op het lapje grond naast dit voormalige raadhuis, de plek waar eigenaar-chef Jos Grootscholten veel verse kruiden en eetbare bloemen vandaan haalt. Zijn kookstijl is inventief, boeiend, verfrissend, licht verteerbaar en goed doordacht. Kwaliteitsvolle seizoenproducten vormen de basis in dit restaurant (Proefschrift 8,6 – tot € 100). Optimaal kennismaken doe je met het menu van acht gangen dat een prima prijs-kwaliteitverhouding bezit.
Je kunt kiezen voor bijpassende wijnen of bieren, origineel en trefzeker, maar ook de wijnkaart is erg goed samengesteld. Partner Sharon Tettero en haar team geven bovendien goed advies.
Tijdens de RieslingWeeks kregen we de wijnen ingeschonken door sommelier Duco van Leeuwen. Deze keer waren de wijnkeuzes minder extreem dan andere jaren. We proefden vooral finesse en elegantie en de wijnen werden keurig van een korte toelichting voorzien.

Voorgerecht

Tartaar, koolrabi, venkel, appel, dragon, knolselderij
Wijn: Riesling, Odinstall, Pfalfz, Duitsland 2016

Hoofdgerecht

Zwezerik, groene asperge, daslook, Parmezaanse kaas
Wijn: Spätburgunder Tradition, Fürst, Franken, Duitsland 2017

Tartaar koolrabi venkel

Tartaar, koolrabi, venkel, appel, dragon, knolselderij