Mutemuka rijstvelden

Rijstvelden van Mutemuka Brewery

Yoigokochi Sake Importers uit Heerenveen viert zijn 10-jarig bestaan binnenkort met een speciaal pure sake-weekend bij restaurant Choux in Amsterdam.

Op zaterdag 15 en zondag 16 september presenteert de importeur daar tussen 11.00 en 17.30 uur zijn complete pure sake-assortiment, aangevuld met pure sake van 17 deelnemende producenten. Pure sake is kwaliteitssake waaraan geen alcohol is toegevoegd. Daarnaast staan er beide dagen verschillende lezingen en een speciaal sake-diner op het programma.

Programma zaterdag 15 september

  • Why pure sake? – Ukai Hiroaki (Ukai Shoten)
  • Kimoto and (hot) yamahai brewing – Terada Masaru (Terada Honke), Shoji Hayato (Kidoizumi)
  • Observations about the recent sake industry – Philip Harper (Kinoshita)
  • From Akishika Brewery to Domaine d’ Akishika – Oku Hiroaki (Akishika)
  • Rejuvenating the sake industry – Yamamoto Norimasa (Heiwa)
  • Aan het eind van de middag volgt een ronde-tafeldiscussie met alle distributeuren van pure sake van Yoigokochi.

Tussen 17.30 en 19.00 uur is er livemuziek van het Benjamin Herman Quartet, waarna chef Merijn Van Berlo en sommelier Figo van Onna van restaurant Choux een sake-diner van 7 gangen verzorgen.

sake rijst

Op zondag 16 september zijn de thema’s

  • Natural and organic sake brewing – Terada Masaru (Terada Honke), Ozaki (Tentaka)
  • Sake is best pure, and even better when heated – Umetsu Masasuke (Umetsu)
  • Long-maturation of sake – Yoram Ofer (Sake-bar Yoram), Shoji Hayato (Kidoizumi), Oku Hiroaki (Akishika)
  • Women in the sake industry: From source of pollution to female head-brewer – Mukai Kuniko (Mukai)
  • Acidity in sake – Hashimoto Teruaki (Hanatomoe)
  • De slotdiscussie met sakeproducenten heeft als thema: Pure sake: Where do we go from here?

De zondag wordt feestelijk afgesloten met een DJ-set (17.00 – 19.00 uur) en een 12 handen/8 gangen sake-diner (19.00 – 22.00 uur) met Restaurant The Jane (chef Nick Bril en sommelier Gianluca di Taranto), Restaurant Choux (chef Merijn Van Berlo & sommelier Figo van Onna) en Yoigokochi Sake Importers. DJ Dubfire verzorgt de muzikale omlijsting.

Deelnemen aan de proeverij is kosteloos, voor het diner wordt wel een bijdrage gevraagd.
Meer informatie via sake@yoigokochi.eu