Programma Wine Professional 2015

Wine Professional 2015 biedt drie dagen boordevol masterclasses en wijn-spijssessies, met medewerking van bijzondere gasten uit het buitenland, vele topschefs en natuurlijk met de mooiste wijnen.

Wijzingen in het programma voorbehouden.

 Maandag 12 januari 2015

09:00 uur – 11:00 uur
Start Up voor de standhouders
Buscaglione Espresso (stand nummer 402)
Nespresso (stand nummer 304, alleen op maandag 12 januari 2015)

GaultMillau Theater

11.00- 12.45 uur
Openings Tasting met Jeunes Restaurateurs d’Europe: Rik Jansma van Restaurant de Basiliek (16 punten GM) en Ingmar Ipema van Restaurant Fris (14 punten GM) in samenwerking met Wijnkooperij de Lange. Wijnen van een van de grootste wijnmakers van Zuid- Afrika uit de regio Swartland:  Eben Sadie.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

12.00- 12.45 uur
Champagnes van het huis Piper- Heidsieck in combinatie met de creatieve en fijne gerechten van
Wilco Berends van Restaurant De Nederlanden (17 punten GM). Importeur is Maxxium Nederland.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

13.00- 13.45 uur
Vinexpo- Juni 2015
Presentatie ‘The Future of Wines & Spirits Sales’met een speciale focus op Nederland en aansluitend ‘Countdown To The Unexpected’over het nieuwe concept van Vinexpo door Guillaume Deglise, CEO Vinexpo.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand  van Vinexpo (stand nummer 502). U kunt zich aanmelden bij de heer Rosdorff via c.rosdorff@promosalons.nl of bij de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

14.00- 14.45 uur
Japan Cuisine & Umami
Richard van Oostenbrugge van Restaurant Bord’eau (17,5 punten GM) en Akio Saito, specialist in regionale voedselculturen en Japanse cuisine & umami, verzorgen deze masterclass, die omlijst worden met wijn en saké.
Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

15.00- 16.30 uur
‘Vinexpo Meets Wine Professional’
Vinexpo en Wine Professional zijn in 2014 een strategische alliantie aangegaan. In dit kader verzorgen zij samen dit bijzondere programma.
Thema: trends en ontwikkelingen in de wijnwereld anno 2015. Met sommeliers Roy Pelgrim (Cordial 17 punten GM), Noël Vanwittenbergh (Ciel Bleu 18 punten GM), Ronald Opten (La Rive 18 punten GM) en Peter Bruins (De Bokkedoorns 17 punten GM).

Chef Edwin Vinke van Restaurant de Kromme Watergang (18,5 punten GM) verzorgt de culinaire invulling. Bijzondere wijnen van het Domaine Potinet Ampeau, Meursault, omlijsten dit programma. Samenwerking tussen Vendanges Grand Vins en Wijnmagazine Proefschrift.
Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

16.45 – 18.00 uur De Gastronomische Groote Club Winnaars
Aperitief Champagne van Piper- Heidsieck
GaultMillau Belofte van het Jaar 2015 Laurent Smallegange van Restaurant Spetters (16 punten GM).
Winnaar landelijke Finale van de Copa Jerez Restaurant Zarzo (16 punten GM).
Gerhard Kracher uit Oostenrijk (importeur Imperial Wijnkoperij) in samenwerking met Restaurant de Basiliek (16 punten GM).
Winnaar Fromager GaultMillau 2015 Maarten Koek van Restaurant Perceel (16 punten GM)
Met medewerking van Japanese Nice to Meat Wagyu en Nespresso.
Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

Forum Gastronomicum Theater

10.00- 12.00 uur
Twee Japanse workshops onder leiding van Akio Saito.
Deelname is mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420). De eerste workshop is uitsluitend voor de Sterklas van het ROC. Voor de tweede workshop kunnen ook andere jonge chefs zich aanmelden.
Interesse in dit programma? Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

13.00- 13.15 uur
Cellar Pardas, Penedés, Spanje. Ramon Pardas geeft een educatieve proeverij met xarel-lo wijnen.
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand The Wine & Food Association (stand nummer 420).

14.00- 14.45 uur
Chef Peter Gast van Restaurant SchultenHues (17 punten GM) verzorgt de culinaire omlijsting met wijnen van Castel (Groupe LFE). Gastvrouw en sommelier Jacqueline van Liere licht graag de wijn-spijscombinaties toe.
Programma bijwonen? Deelname is mogelijk op uitnodiging van Groupe LFE (stand nummer 228).

15.00- 15.45 uur
Adrian Zarzo Habraken en Joost Bax van Restaurant Zarzo (16 punten GM) zullen in samenwerking met Smaragd wijnen een masterclass verzorgen met de fameuze cava’s van Recaredo Cava.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

16.00- 16.45 uur
Imperial Wijnkoperij met grootse wijnen van Gerhard Kracher uit Oostenrijk.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

17.00- 17.45 uur
Compagnons du Beaujolais
Educatieve masterclass met Beaujolais wijnen, waarbij terroir en stijl een hoofdrol vervullen.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

Importeurs Wijntheater
Thema of assortimentsproeverij

10.00-12.00 uur
Exclusieve proeverij voor Leden van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) die werkzaam zijn in de horeca.
Thema: Rioja
Deelname is mogelijk op uitnodiging van het NGS.

12.30- 13.15 uur
Wijnimport J. Bart
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 144)

13.30-14.00 uur
Educatief programma Royal Leerdam

14.15- 15.00 uur
Goods & More met wijnen uit Griekenland
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 138)

15.15-16.00 uur
Schermer Wijnkopers en Distillateurs – sedert 1782
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 430)

16.15-17.00 uur
Ad Bibendum met Clos des Fous uit Chili
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 124)

17.15-18.00  uur
Vojacek
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 134)

Dinsdag 13 januari 2015

Start Up voor de standhouders
Buscaglione Espresso (stand nummer 402)

GaultMillau Theater

11.30-12.45 uur
Jubileumproeverij 20 jaar Imperial Wijnkoperij met grote klassieke Oostenrijkse wijnen.
Culinaire omlijsting wordt verzorgt door Jeroen Vesters van Restaurant Vesters (14 punten GM) (Prijs-plezier Restaurant GaultMillau 2015) en Emile van der Staak van Restaurant de Nieuwe Winkel (15 punten GM).
Dit programma wordt ingeleid door Derk Jan van Brummen en Maurice van Elburg. “ Gezonde voeding is geen absoluut gegeven”. Deze masterclass is in samenwerking met The Wine & Food Association.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

13.00- 13.45 uur
Bijzondere proeverij met 12 grootste wijnen uit 2004 van ad Bibendum Fine Wines.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

14.00- 14.45 uur
Japan Cuisine & Umami
Dick Middelweerd van Restaurant de Treeswijkhoeve (18 punten GM) en Akia Saito verzorgen de culinaire omlijsting. Combinaties met saké en wijn.
Programma bijwonen? Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

15.00- 16.30 uur
Educatieve Chassagne-Montrachet proeverij. Chris Naylor van Restaurant Vermeer (17 punten GM) gaat de uitdaging aan. Samenwerking tussen Vendanges Grand Vins en Wijnmagazine Proefschrift.
Programma bijwonen? Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

16.45- 18.00 uur
De Gastronomische Groote Club
Aperitief Champagne van Piper- Heidsieck. De smaak van Zeeland met onder andere oesters, brood, chocolade en wijnen van De Coninck Wines. Ook worden enige speciale wijnen onder de aandacht gebracht.
Thomas d’Hooghe van Hemelrijk Restaurant (16 punten GM) verzorgt de culinaire omlijsting.
Met medewerking van Japanese Nice to Meat Wagyu en Nespresso.
Deelname is uitsluitend mogelijk voor leden van de Gastronomische Groote Club van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

Forum Gastronomicum Theater

12.00- 12.45 uur
Gert-Jan Cieremans van Restaurant Seinpost (16 punten GM) creëert gerechten bij diverse wijnen uit Istrië (Kroatië) van Benvenuti met Malvasia en Teran. Bodren Winery laat diverse zoete wijnen proeven van absoluut wereldniveau.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

13.00-13.45 uur
Hongaarse wijnen uit diverse regio’s onder leiding van verschillende wijnmakers in samenwerking met Miranda Beems Wine Import.
Xiao Han Ji van Restaurant HanTing Cuisine (16 punten GM) verzorgt de gerechten bij de wijnen.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

14.00- 14.45 uur
Jeunes Restaurateurs d’Europe leden Marko Karelse van Restaurant Villa La Ruche (16 punten GM) en Henri van der Heijden van Restaurant Raadhuis (14 punten GM) maken gerechten bij de wijnen van  Esk Valley (Nieuw-Zeeland) en Casa Silva (Chili) van importeur Groupe du Vin.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van Groupe du Vin (stand nummer 222).

15.00- 15.45 uur
Meer dan interessante wijnen uit Tsjechië. Met typische geur- en smaakaroma’s. Wijnmakers uit Tsjechië lichten dit thema toe. Leon Mazairac van  Restaurant Podium onder de Dom zal op creatieve en enthousiaste wijze de juiste combinaties door middel van zijn gerechten neerzetten.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

16.00-16.45 uur
Bodren Winery, Kroatië. Bijzondere zoete wijnen van absoluut wereldniveau. Elegant en met ragfijne zuurgraad.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

17.00-17.45  uur
Duitse wijnen met Peter Gast van Restaurant SchultenHues (17 punten GM). Speciale experimentele gerechten bij diverse wijnen uit Duitsland. Nicolas Pfaff van Weingut Robert Weil zal de proeverij begeleiden, terwijl Jacqueline van Liere de wijn-spijs zal toelichten.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

Importeurs Wijntheater
Thema of assortimentsproeverij

11.30- 12.15 uur
Partners in Wijn met speciale wijnen
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 110)

12.30-13.15 uur
California Wine Institute
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 318)

13.30-14.00 uur
Educatief programma Royal Leerdam.

14.15-15.00 uur
De Geluksdruif  met wijnen van Domaine René Muré,  Clos Saint Landelin, Elzas onder leiding van Veronique Muré.
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 246)

15.15-16.00 uur
Cathy’s Taste met wijnen uit Israël
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 414)

16.15-17.00 uur
Wijnkoperij de Lange in samenwerking met Jean Guillaume Sipp van Domaine Jean Sipp, Elzas
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 406)

17.15- 18.00 uur
Smaragd Wijnen met Coto de Gomariz, Ribeiro, Spanje
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 136)

Woensdag 14 januari

Start Up voor de standhouders
Buscaglione Espresso (stand nummer 402)

GaultMillau Theater

12.00- 12.45 uur
Vinos de Jerez Podium: de grote vernieuwing anno 2015.
Met deelname van diverse bodega’s in samenwerking met de oprichter van de Copa Jerez; The Wine & Food Association. Rijk en geschakeerd programma. Vichai Boonyuen van Restaurant The Raffles , Indonesische- Aziatische keuken, (16 punten GM) presenteert zijn Copa Jerez gerecht
Programma bijwonen?  Uitsluitend op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420)

13.00- 13.45 uur
Luc Kusters van Restaurant Bolenius (16 punten GM), tevens groente restaurant van het jaar crëert gerechten in een serieus bio programma. Heisterkamp Wijnkopers is een van de pioniers op dit gebied. 30 jaar geleden stonden biodynamische wijne al in hun assortiment.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

14.00- 14.45 uur
Domaine Rousseau in samenwerking met Ruben Dekker van Restaurant Le Garage (14 punten GM) met Erwin Walthaus, GaultMillau 2015 sommelier van het jaar.
Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

15.00- 15.45 uur
Wil Demandt van Restaurant Bordewijk (16 punten GM) gaat koken met wijnen van Château d’Aydie (Madiran) en wijnen van Château du Cedre (Cahors) in samenwerking met Sauter Wijnen.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

16.00- 17.30 uur
De Gastronomische Groote Club
Aperitief Piper-Heidsieck Champagne. Jonathan Zandbergen van Restaurant Het Veerhuys (15 punten GM) en winnaar van de 46e Internationale Prix Culinaire Le Taittinger maakt gerechten die aansluiten bij de wijnen van Weingut Ott uit Wagram, Oostenrijk. Dit programma is in samenwerking met Sauter Wijnen.
Met medewerking van Japanese Nice to Meat Wagyu en Nespresso.
Deelname is uitsluitend mogelijk voor leden van de Gastronomische Groote Club van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

Forum Gastronomicum Theater

12.00- 12.45 uur
Details volgen, programma was nog niet definitief bij het ter perse gaan van deze catalogus.
Programma bijwonen? Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

13.00- 13.45 uur
Details volgen, programma was nog niet definitief bij het ter perse gaan van deze catalogus.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

14.00- 14.45 uur
Verzorgt door Jeunes Restaurateurs d’Europe leden Nicky Quarz van Restaurant ‘t Dijkhuysje (15 punten GM) en Bert Stomphorst van The Hunting Lodge (11 punten GM) in samenwerking met Tamis Wijnen / Vino Via Wijnen.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

15.00- 15.45 uur
Proeverij met Cava Oliveda (BATEC) in samenwerking met Herman Wines onder leiding van Ingrid Teixidor.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 420).

16.00- 17.30 uur
Feestelijke afsluiting van de 13e Wine Professional met medewerking van Restaurant En Pluche
Programma bijwonen?  Uitsluitend op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 420) en van restaurant En Pluche.

Importeurs Wijntheater
Thema of assortimentsproeverij

11.30- 12.15 uur
Karakter Wijnimport
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 444)

12.30-13.15 uur
Rhône Value Wines
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 214)

13.30-14.00 uur
Educatief programma Royal Leerdam

14.15-15.00 uur
Wijnkoperij La Persistance
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 250A)

15.15-16.00 uur
Cathy’s Taste met Abi Duhr, Luxemburg
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende importeur (stand nummer 414)

16.15-17.00 uur
De Coninck Wines
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 220)