The Wine & Food Association is van 18 tot en met 20 september 2017 officieel mediapartner van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.
Gedurende deze beurs organiseert The Wine & Food Association verschillende activiteiten in het Proefschrift theater, in samenwerking met leden van Vins Gastronomiques Côntrolés (VGC), aanwezige wijnhandelaren en gerenommeerde producenten waaronder Caroline Diel (Schlossgut Diel) en Roman Niewodniczanski (Weingut Van Volxem).

De nadruk zal liggen op uitdagende, educatieve proeverijen met en voor professionals uit de Nederlandse gastronomie en wijnhandel, alles onder begeleiding van de vaste medewerkers van The Wine & Food Association.
Bijzonder thema is een bijeenkomst met topprofessionals uit Rotterdam en Amsterdam die een open gesprek met elkaar aangaan over de verschillen tussen de stijl en trends in de beste restaurants van deze toonaangevende steden.

Programma maandag 18 september 2017 Proefschrift theater

12.00 – 13.00: VGC, minder bekende druivenrassen
Wie kent verrassende druivenrassen zoals de kerner, incrocio manzoni bianco, leányka, vinyater, vijiriega, jampal, bobal, chiavennasca, négrette of de rotling? The Wine & Food Association presenteert een intrigerende selectie uit het aanbod van de leden van Vins Gastronomiques Côntrolés (VGC).

13.00 – 14.00: Zoete verleiding
Zoete wijnen zijn buitengewoon veelzijdig qua herkomst, samenstelling en inzetbaarheid in de gastronomie. Maak kennis met verschillende zoete wijnen van diverse aan deze beurs deelnemende wijnhandelaren.

14.30 – 15.30: Onbekend Italië
Velen kennen Chianti Classico en Barolo, maar Italië biedt zoveel meer. Proef een mooie serie onbekende wijnen uit dit fantastische wijnland met medewerking van op deze beurs aanwezige wijnimporteurs.

15.30 – 16.30: Spaanse furie
Proef de unieke wijnen waarmee Spanje zich onderscheidt van de rest van de wijnwereld. Een selectie uit het assortiment van aan deze beurs deelnemende wijnspecialisten.

Programma dinsdag 19 september 2017 Proefschrift theater

11:30 – 13:00 Proeverij Schlossgut Diel
Uitgebreide kennismaking met dit Duitse topdomein in aanwezigheid van Caroline Diel en Jan van Lissum (The Wine & Food Association).

13:00 – 14:00 VGC, Nieuwe Wereld
Ervaar zelf waarom de Nieuwe Wereld niet meer weg te denken is uit wijnkelders en wijnkaarten. Een reeks wijnen geselecteerd uit het assortiment van de leden van Vins Gastronomiques Côntrolés.

14:30 – 15.30 Discussie Rotterdam – Amsterdam
In gesprek met coryfeeën uit de Rotterdamse en Amsterdamse gastronomie en wijnhandel. Wat zijn de verschillen? Wat zijn de lokale trends?

15:30 – 16:30 Vins Nature
Natuurlijke wijnen krijgen wereldwijde aandacht van toprestaurants en pers. Is het een tijdelijk hype of wordt het de nieuwe standaard? De meningen verschillen, maar iedereen blijkt geïntrigeerd. The Wine & Food Association bespreekt het fenomeen i.s.m. Jim de Jong van restaurant De Jong en laat uiteraard ook diverse wijnen proeven.

Programma woensdag 20 september 2017 Proefschrift theater

12:00 – 13:00 VGC, trendy wijnen
Dit jaar verscheen er een lijst met de wijntrends in 2017. Eén van de trends: onbekende, herontdekte wijnen uit bekende wijnlanden. Ontdek ze zelf aan de hand van een reeks bijzondere wijnen van de leden van Vins Gastronomiques Côntrolés.

13:00 – 14:00 Mousserend
Mousserende wijnen worden tegenwoordig overal gemaakt. Maak kennis met enkele nieuwkomers en befaamde klassiekers, geselecteerd uit het aanbod van aan deze beurs deelnemende importeurs.

14:00 – 15:00 Van Volxem
Roman Niewodniczanski is eigenaar van Weingut Van Volxem in de Saar en zijn visie en wijnen zorgen steevast voor internationale aandacht. Speciaal voor The Wine & Food Association komt hij naar Gastvrij Rotterdam om er zijn wijnen te laten proeven en van commentaar te voorzien. Proeverij i.s.m. Wijnimport J. Bart

15:30 – 16:30 Historische wijnlanden
De bakermat van de wijnbouw ligt in het Midden-Oosten. Proef de historische klasse van wijnen uit landen als Griekenland, Libanon, Armenië en Turkije. Proeverij in samenwerking met diverse op deze beurs aanwezige wijnimporteurs.

Verzoeken voor deelname aan de programma’s kunt u sturen naar k.vanlissum@proefschrift.nl

Het volledige programma van Gastvrij Rotterdam treft u hier