PSR Award Flore
‘De jeugd heeft de toekomst’, zo luidt het gezegde, maar heeft de tophoreca ook toekomst voor de jeugd? Proefschrift beoogt met de Restaurant Awards aan te tonen dat er zeker toekomst is voor jonge, ambitieuze professionals. En dat zij, naarmate hun ervaring groeit, zelf ook weer voorbeelden kunnen zijn voor volgende generaties.
Dit jaar gaan de Proefschrift Restaurant Awards naar drie jonge mensen die laten zien hoe ver je met passie, creativiteit en doorzettingsvermogen kunt komen in de horeca, ook in tijden waarin de sector het wat moeilijker heeft. Genoemde drie eigenschappen gedijen het allerbeste wanneer je plezier hebt in je vak. En dat stralen de drie awardwinnaars volop uit!
De Awards werden uitgereikt door Jan van Lissum, tijdens de officiële opening van Wine Professional 2023, zondag 8 januari in de Raadzaal van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.
PSR logo
PSR Award Marco Westra

Marco Westra, sinds vorig jaar SVH Meestergastheer, kreeg het gastvrijheidsvak met de paplepel ingegoten. Het plezier dat zijn vader had bij het werken in de horeca bleek aanstekelijk. Marco heeft inmiddels vele jaren ervaring, onder meer bij Librije’s Zusje, wijncafé Lefebvre, restaurant De Hoefslag en restaurant Bridges, maar geniet nog iedere dag van de uitdaging en de afwisseling. Telkens weer andere gasten laten genieten van een constant vernieuwend aanbod aan seizoengerechten en wijnen: het houdt hem nieuwsgierig en enthousiast. En dat draagt hij graag over op jonge, aanstormende talenten. Vijf jaar geleden werd hij door Proefschrift al uitgeroepen tot Talentvol Gastheer en in de tussentijd is hij duidelijk verder gegroeid in zijn vak. In de 8,5 jaar dat hij bij Bridges werkte heeft hij zich ontwikkeld tot een sympathieke, sterk service-gerichte leidinggevende en een uitstekend teambuilder. Zijn grote passie voor wijn was daarbij een toegevoegde kwaliteit die goed van pas kwam. De laatste jaren heeft hij een prima basis gelegd voor zijn opvolgster, Roos Stevens. Sinds kort is hij werkzaam als gastheer bij restaurant Hemel en Aarde in Utrecht, waar hij ook al enige tijd woont met zijn gezin. We zijn benieuwd wanneer we de eerste wijn kunnen proeven, afkomstig van zijn eigen wijngaard in de Domstad!

Sami Boutartour

Sommelier Sami Boutartour, sinds afgelopen zomer weer terug bij De Nederlanden na een aantal jaren bij Inter Scaldes, selecteert moeiteloos de juiste wijn bij ieder gerecht op de menukaart en is een expert als het gaat om de correcte schenktemperaturen, het verluchten van de wijn en het juiste glaswerk. Hij stelde met veel zorg en liefde de fraaie wijnkaart van het restaurant samen. In het restaurant komt hij over als serieus, beleefd, discreet en vakbekwaam. Zijn uitleg aan tafel is gedoseerd en begrijpelijk, zonder show of overdrevenheid. Sami is een voorbeeld voor velen!

PSR Award Michael van Manh Ho

Chef Michael van Manh Ho geeft een geheel eigen creatieve draai aan de keuken van restaurant Merlot in Amersfoort en voegt fraaie Vietnamese invloeden toe aan de klassiek Franse basis en Nederlandse ingrediënten van de gerechten. Voorheen werkte hij onder meer bij restaurant Blok in Utrecht, waar hij mede bijdroeg aan het behalen van een ster. Daarna vertrok hij een jaar naar Vietnam, waar hij veel kennis ervaring opdeed, die hem nu van pas komt bij Merlot. Een chef met een boeiende eigen kookstijl, interessant om te blijven volgen!