Oork_Caféwijn
De jaarlijkse verkiezing van de beste Caféwijnen van het Jaar is open voor alle wijnimporteurs. De prijslimiet is € 5 per fles (horecaprijs ex btw). De winnaars werden gehuldigd tijdens de Diamond Awards en de officiële opening van Wine Professional 2023, zondag 8 januari in de Raadzaal van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.
De voornaamste criteria voor de ideale caféwijn zijn natuurlijk de prijs, maar ook de toegankelijkheid. Bestel je er graag nog een glas van? Behouden ze hun smaak bij een borrelgarnituur of eenvoudig gerecht? Een van de winnaars kreeg een oorkonde uitgereikt tijdens de officiële opening van Wine Professional 2023, zondag 8 januari in de Raadzaal van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. De tweede was die dag verhinderd en ontving de oorkonde de volgende dag op de beurs.
Woensdag 11 januari verzorgde The Wine & Food Association een presentatie over de verkiezing van de Caféwijnen van het Jaar in het theater van de Horecava, waarbij de winnende en enkele genomineerde wijnen werden geproefd.
CAFE wit
CAFE rood
De winnende wijnen:

Wit

Catarratto/Chardonnay, Villa di Mare, IGP Terre Siciliane, Italië 2021
Karakter Wijnimport

Rood

Le Dropt Merlot, Terre de Vignerons, IGP Atlantique, Frankrijk 2020
Wijnimport J. Bart € 7,00

Binnenkort volgt een uitgebreid verslag inclusief proefnotities van de beste wijnen per type.