Maandag 23 september werden in de Amsterdam Arena tijdens Riesling & Co de beste wijnspijscombinaties bekend gemaakt van de Rieslingweeks door Jan van Lissum (WFA).

De Rieslingweeks is een evenement dat wordt georganiseerd door het Informatiebureau van Duitse Wijn in samenwerking met het Duits Wijninstituut en The Wine & Food Association. Tijdens dit evenement wordt de beste combinatie van een gerecht en een Duitse Rieslingwijn bekroond in twee categorieën: “elite-restaurant” en “brasserie-restaurant”.

In de loop van de middag vond de prijsuitreiking plaats van de finalisten van de 3de editie van de RieslingWeeks, die plaatsvond van 01 tot 16 juni 2013 waaraan 49 restaurants deelnamen.

In de categorie “elite-restaurant” waren de 3 finalisten:

De Zwethheul – Schipluiden, De Librije – Zwolle en HantTing Cuisine – Den Haag.
De Zwethheul in Schipluiden werd de uiteindelijke winnaar in deze categorie.

In de categorie “brasserie-restaurant” waren de 3 finalisten:

’t Dijkhuysje – Lelystad, Bistrot Neuf – Amsterdam en Vis aan de Markt – Scherpenisse.
’t Dijkhuysje in Lelystad werd de uiteindelijke winnaar in deze categorie.