restaurants
Als Wine & Food Association hebben wij met zorg de ontwikkelingen in de wereld omtrent de verspreiding van het Corona-virus gevolgd. Dat dit zo snel zulke grote gevolgen zou hebben hadden velen niet verwacht. Ook wij niet.
Onze gedachten zijn daarom in deze dagen dan ook bij de vele mensen die op dit moment in binnen- en buitenland gezondheidsproblemen ondervinden door dit virus en daarbij helaas soms ook moeten vechten voor hun leven. De mensen uit de zorg die hen bijstaan zijn ware helden, net als de mensen die in andere vitale sectoren werken, daarbij hun eigen gezondheid op het spel zettend voor het algemeen belang.
Wij richten ons in dit bericht op een andere voor ons belangrijke groep mensen, jullie: de vakmensen uit de gastronomie en wijnwereld, waarmee wij al vele jaren met persoonlijk contact en veel plezier innig samenwerken.

Velen van jullie worden op dit moment hard getroffen door het tijdelijk moeten sluiten van jullie restaurant, zaak, (wijn)bar, etc. Sommigen van jullie hebben net voor het eerst een zaak geopend, anderen zijn net van baan gewisseld of werken al jaren bij dezelfde patron of chef.

Wij denken daarbij natuurlijk niet alleen aan alle mannen en vrouwen in de zwarte en witte brigades in de restaurants, keukens en hotels maar ook aan andere medewerkers zoals afwashulpen, schoonmakers, diverse toeleveranciers van o.a. wijnen en fine food-producten, de culinaire fotografen, transporteurs, etc. etc.

Daarbij natuurlijk ook speciale aandacht voor de wijnimporteurs, die op dit moment ook rake klappen moeten opvangen, ondanks hun prachtige en zorgvuldig samengestelde assortimenten.

Tegelijkertijd denken wij ook aan de wijnproducenten die midden in de getroffen gebieden liggen en daar grote problemen ondervinden. Onder hen, net als onder de geraakte restaurants en wijnimporteurs, ook veel persoonlijke vrienden en relaties.

Velen van jullie zijn wij de laatste jaren persoonlijk tegengekomen. Vol waardering zijn wij voor de topprestaties die jullie altijd geleverd hebben vol passie, gedrevenheid en inzet.

De afgelopen dagen hebben wij telefonisch met velen van jullie en met verschillende brancheorganisaties contact gehad en jullie zorgen mogen delen. Positief zien wij de vele initiatieven tegemoet om o.a. tegoedbonnen te kopen bij getroffen restaurants of gebruik te maken van spontaan opgezette bezorg maaltijden en andere initiatieven die nog gaan komen. Wij hopen dat deze acties een steentje bijdragen om de pijn te verzachten. Wij wensen jullie al het beste voor deze komende periode.

Pas goed op jullie naasten, medewerkers, collega’s en jullie zelf. Wij hopen elkaar over niet al te lange tijd weer in het echt te mogen ontmoeten!

Namens het gehele team van The Wine & Food Association

Jan, Kyra en Jan-Sebastian van Lissum