Een programma van boeiende en leerzame workshops maken het festival compleet. Van sake tot champagne tot oesterwijn, naar oranje wijn en interessante gesprekken met chefs en sommeliers, waarbij we onder andere conventionele wijnen proeven naast natuurwijnen.
Natuurwijn bevat alleen geuren en smaken die natuurlijk ontstaan en bieden een interessant scala aan nieuwe wijn-spijs combinaties.
Bij een keuken waarin alle aandacht uitgaat naar het gebruik van pure ingredienten en verantwoorde, gezonde, natuurlijke kwaliteitsproducten, passen eigenlijk geen wijnen die met behulp van allerlei ingrepen en toevoegingen tot stand zijn gekomen.
Het verhaal van de wijn moet kunnen aansluiten op het verhaal van de keuken.
Zaterdag 16 november – consumenten
Toegangskaarten à € 39,50
Twee tijdslots: 12.00-15.00 uur 15.15-18.15 uur
Wijnbar en pop-up restaurant met wijn-spijscombinaties
Educatieve workshops om kennis te maken met vin nature
Maandag 18 november – professionals (horeca en wijnhandel)
Gratis toegang
Openingstijd 12.00 – 17.30 uur
10 workshops waarvan zes met een Proefschrift Panel van The Wine & Food Association, bestaande uit chefs, sommeliers, pers, importeurs en producenten
Workshops 18 november met het Proefschrift Panel:
– Onbekend en onbemind – voor sommeliers die nog niet of nauwelijks met vin nature werken
– Vin nature versus klassiek wit – verschillen in smaakbeleving en inzetbaarheid
– Vin nature versus klassiek rood – verschillen in smaakbeleving en inzetbaarheid
– Wijn & spijs: Oester & vin nature
– Focus op Italië
– Wijn & spijs: Fromage & vin nature (i.s.m. Kaasfort Amsterdam)
Overige workshops 18 november:
– Orange wines met auteur Simon Woolf
– Sake masterclass i.s.m. Yoigokochi
– Champagne workshop i.s.m. L’Atelier du Champagne
– Masterclass Paul Thillardon (Beaujolais)
Voor meer informatie, exposanten, importeurs en bezoekersregistratie: naturalwinefestival.nl