thillardon
Domaine Thillardon, Beaujolais 
Twee dagen vormen De Hallen in Amsterdam de plek waar wijn in zijn puurste vorm centraal staat. De belangrijkste natuurwijnbeurs van de Benelux is op zaterdag 16 november geopend voor consumenten en op maandag 18 november voor professionals. Een twintigtal gespecialiseerde importeurs presenteert ruwweg 40 natuurwijnproducenten, veelal met de wijnmaker aanwezig.
Een programma van boeiende en leerzame workshops maken het festival compleet. Van sake tot champagne tot oesterwijn, naar oranje wijn en interessante gesprekken met chefs en sommeliers, waarbij we onder andere conventionele wijnen proeven naast natuurwijnen.  
Natuurwijn vertelt het echte verhaal. Het verhaal van de druif, van de wijnstok, van de bodem. Het verhaal van de wijngaard, de regio, het klimaat, het oogstjaar. Het verhaal van de wijnmaker. Zonder toevoegingen die het verhaal mooier maken, bijkleuren, vervormen of verbergen.
Natuurwijn bevat alleen geuren en smaken die natuurlijk ontstaan en bieden een interessant scala aan nieuwe wijn-spijs combinaties.
Dat natuurwijn de afgelopen tien jaar is uitgegroeid van een hype in wereldsteden als Berlijn, Londen, Parijs, Tokio en New York naar een blijvende trend, is dan ook niet vreemd. Natuurwijn past helemaal bij deze tijd, waarin de aandacht voor duurzaamheid en verantwoord en gezond geproduceerd voedsel groter is dan ooit.
Logo NWFA
NWFA Bertram Baltes
Bertram Baltes, Ahr
En dat eigentijdse kwaliteitsrestaurants daarbij het voortouw nemen, is ook logisch.
Bij een keuken waarin alle aandacht uitgaat naar het gebruik van pure ingredienten en verantwoorde, gezonde, natuurlijke kwaliteitsproducten, passen eigenlijk geen wijnen die met behulp van allerlei ingrepen en toevoegingen tot stand zijn gekomen.
Het verhaal van de wijn moet kunnen aansluiten op het verhaal van de keuken.
Het Natural Wine Festival A’dam vormt voor professionals en particuliere liefhebbers de perfecte gelegenheid voor een eerste kennismaking met vin nature, maar ook om inzicht te krijgen in het huidige natuurwijnaanbod in ons land. Je kunt er kennismaken met gespecialiseerde importeurs en met wijnmakers die hun wijnen persoonlijk toelichten. Maar ook met een aantal nog niet in Nederland geïmporteerde wijnhuizen.

Zaterdag 16 november – consumenten
Toegangskaarten à € 39,50
Twee tijdslots: 12.00-15.00 uur 15.15-18.15 uur
Wijnbar en pop-up restaurant met wijn-spijscombinaties
Educatieve workshops om kennis te maken met vin nature

NWFA Champagne Clément & Fils
Champagne Clément & Fils

Maandag 18 november – professionals (horeca en wijnhandel)
Gratis toegang
Openingstijd 12.00 – 17.30 uur
10 workshops waarvan zes met een Proefschrift Panel van The Wine & Food Association, bestaande uit chefs, sommeliers, pers, importeurs en producenten

Workshops 18 november met het Proefschrift Panel:
– Onbekend en onbemind – voor sommeliers die nog niet of nauwelijks met vin nature werken
– Vin nature versus klassiek wit – verschillen in smaakbeleving en inzetbaarheid
– Vin nature versus klassiek rood – verschillen in smaakbeleving en inzetbaarheid
– Wijn & spijs: Oester & vin nature
– Focus op Italië
– Wijn & spijs: Fromage & vin nature (i.s.m. Kaasfort Amsterdam)

Overige workshops 18 november:
– Orange wines met auteur Simon Woolf
– Sake masterclass i.s.m. Yoigokochi
– Champagne workshop i.s.m. L’Atelier du Champagne
– Masterclass Paul Thillardon (Beaujolais)

qr code

Voor meer informatie, exposanten, importeurs en bezoekersregistratie: naturalwinefestival.nl