25 jaar Proefschrift Wijnconcours is een mijlpaal die gevierd mag worden. Daarom presenteert The Wine & Food Association op 7 oktober een uitgebreid programma. Een van de highlights, naast de finaleselectie van zo’n 200 wijnen en de bekendmaking van de Wijnen van het Jaar, is de presentatie van Italiaanse wijnen door Doctor Wine i.h.k.v. zijn European Capitals Tour.

Doctor Wine, beter bekend als Daniele Cernilli, tevens oprichter van Gambero Rosso, presenteert op 7 oktober twee seminars en een boeiende wijnselectie van zo’n 30 topproducenten uit heel Italië, plus Extra Vergine olijfolie van acht producenten.

De vertegenwoordigde regio’s en wijnproducenten zijn:
Piemonte: Gaja, Marchesi di Barolo, Pio Cesare.
Lombardia: Bellavista, Monte Rossa.
Veneto: Consorzio Tutela Vino Bardolino DOC, Consorzio Tutela Vino Custoza DOC.
Friuli: Cantina Produttori Còrmons, Le Tenute di Genagricola.
Emilia Romagna: Mattarelli.
Toscana: Boscarelli, Colle Massari, Fontodi, Il Marroneto, Petra, Podere Sapaio, Querciabella, Rocca delle Macie, Rocca di Castagnoli, San Felice, Tenuta di Capezzana, Tenuta di Lilliano, Tenuta San Guido, Tenute Folonari.
Marche: Il Pollenza, Umani Ronchi, Velenosi
Umbria: Falesco.
Basilicata : Az. Fucci
Sicilia: Planeta

Verder op 7 oktober:

1.Verkiezing Witte, Rode en Zoete Wijnen van het Jaar
2.Lopende proeverij van alle (circa 200) finalewijnen
3.GaultMillau Showcase 2014: live presentatie jonge talenten die genomineerd zijn voor de titels Belofte van het Jaar, Talentvol Sommelier en Talentvol Gastvrouw/Gastheer. Met diverse coryfeeën uit de Nederlandse gastronomie in de jury.
4.Masterclass met nieuwe selectie topwijnen uit South Australia

Kortom, we maken er een feest van!