Tien topsommeliers streden op de eerste dag van Wine Professional 2020 om de prijs voor de beste Spaanse QuiXote-blend 2020. De beursbezoekers konden live zien hoe de sommeliers tot hun blendkeuze komen.
Loesje Clement WMC

Loesje Clement, geflankeerd door Antonio Merino en Juan Haro, resp. wijnmaker en oprichter/general manager van Vinos QuiXote

Als basis voor de blending stonden de monocépagewijnen van het Pago Casa del Blanco (Gran Cru) wijnhuis. In een aantal rondes kregen de deelnemers de kans om een optimale assemblage te maken en wellicht de ‘meester’ te overtreffen. Ter onderbouwing van hun blend schreven ze bovendien een tasting note die meetelde bij de eindscore.
Winnares werd Loesje Clement van restaurant Chocolat in Breda. Van haar winnende blend wordt een Limited Edition gemaakt van 1000 flessen met haar naam op het etiket. Deze Limited Edition zal gedistribueerd worden in de 14 landen waar de QuiXote Pago wordt gedronken binnen Europa, Azië en de VS. De Wine Making Challenge werd georganiseerd door Bodega Vinos QuiXote in samenwerking met Wijnkoperij La Persistance en Vinos i Cavas.
De overige deelnemers waren:

Bart van Brummelen – Kist vol kurken, Soest
Rianne Ogink – Zoldering, Amsterdam
Jeroen Binder – 1910, Eindhoven
Corine Vink – Amused Food and Wine, Hardenberg
Pauline Struijk – Restaurant Sillyfox, Veghel
Edgaras Razminas – De Lindehof**, Nuenen
Joey Lange – Restaurant Fred**, Rotterdam
Randy Bouwer – Restaurant Vigor, Vught
Nicole Oosthoek – De Nederlanden*, Vreeland