Maandag 1 mei jl. was Alain Alders officieel 20 jaar in dienst bij Landgoed Duin & Kruidberg. Hij is in 1997 begonnen als Chef kok en is nu werkzaam als Executive Chef waarbij hij ook verantwoordelijk is voor de bediening. Op 24 april is er, in het koetshuis Nova Zembla, een lunchbijeenkomst georganiseerd om dit op feestelijke wijze te vieren. Tijdens de lunch waren er relaties, collega’s, vrienden en familie van de heer Alders aanwezig. Omdat tevens het 15-jarig bestaan van restaurant De Vrienden van Jacob werd gevierd, kookten voormalig chefs van het restaurant, en in het restaurant serveerden de voormalig maîtres en sommeliers de gerechten. Ter ere van beide jubilea zal er dit jaar nog een speciale actie volgen in het restaurant De Vrienden van Jacob.

De filosofie van Alain Alders

‘Liefde en passie voor het koken. Persoonlijke aandacht voor je gasten, collega’s en de leveranciers in alle afdelingen. Ik zou het niet anders kunnen. Daarnaast is de juiste wijn- en spijscombinatie heel belangrijk. Een Michelin-ster krijg je niet alleen voor topkwaliteit eten en drinken, het gaat om de totale beleving. Mensen moeten zich gelijk thuis voelen, genieten!’ Aldus Alain Alders, Executive Chef van De Vrienden van Jacob. ‘De afwisselende en uitdagende dagen hier op het Landgoed geven mij energie, ik kan het nog jaren volhouden!’

Alain Alders

Over Landgoed Duin & Kruidberg

Landgoed Duin & Kruidberg ligt in Santpoort-Noord en is van origine het grootste woonhuis van Nederland. Op het landgoed zijn nu een viersterrenhotel, congrescentrum, Michelinster-restaurant De Vrienden van Jacob, Brasserie & Loungebar DenK en koetshuis Nova Zembla gevestigd. Het hotel biedt 75 kamers, authentieke stijlkamers en moderne conferentiezalen. Sinds 1961 is het landgoed eigendom van ABN AMRO, destijds de Nederlandsche Handel Maatschappij. Sinds 2002 is het opengesteld voor publiek.

www.duin-kruidberg.nl