Hij heeft er al een heel leven in de wijnbouw en gastronomie op zitten. Maar Joseph Puig is er de man niet naar om met pensioen te gaan. Oprichter en manager van Torres in Chili, (mede)eigenaar van verschillende wijnbedrijven en restaurants, schrijver van eigenzinnige, toonaangevende boeken over wijnbouw. Zijn jongste project, met hulp van een aantal oude vrienden, omvat vier wijnen uit drie verschillende regio’s. De namen laten aan duidelijkheid niets te wensen over: White (Terra Alta), Tinto (Rioja), Red (Montsant) en Rouge (Terra Alta), allevier ‘by Joseph Puig’.
8 White, Joseph Puig, Terra Alta, Spanje 2011
Garnacha blanca, 50 jaar oude stokken; rijpe gele kleur, meer goud, goede zuren, crèmig, doordrinkbaar, aromatisch, licht oxidatief, zeer kalkrijk, veel sap, breed, veel mineralen, zeer veel lengte, maaltijdwijn, mooi bij schaal- en schelpdieren (14,5%) € 8,95
7,5 Red, Joseph Puig, Montsant, Spanje 2011
90% garnacha, 10% carignan, 50 jaar oude stokken, 400-litervaten nieuw hout gedurende vier maanden; veel kleurintensiteit, duidelijke fruitaroma’s, rijp, pruimen, toets van chocolade, fruitig, hint van kaneel, breed en vullend, veel sap, mooie zuurgraad, combinatie van fruit en zuren, typische aroma’s (14,5%) € 10,95
7,5 Rouge, Joseph Puig, Terra Alta, Spanje 2011
Carignan; meer stalachtige tonen, ruige componenten, meer zuren, doordrinkbaar, goede balans, mooie kruidigheid, duidelijk fruit, mineralig (14,5%) € 10,95
7,5 Tinto, Joseph Puig, Rioja, Spanje 2011
Tempranillo , 50 jaar oude stokken, 400-litervaten nieuw hout gedurende vier maanden; meer soja-impressies, doordrinkbaar, goede balans, fruit en chocolade, mooie zuren, duidelijke tannines, levendig, hint van pruimen en donkere fruittonen, duidelijke afwijkende riojastijl (14%) € 12,25
Importeur: De Coninckwines