De Gramona Amuse Wedstrijd is een van de belangrijkste wijn-spijswedstrijden van Nederland. Aan de afgelopen drie edities hebben in totaal meer dan 180 restaurants uit heel Nederland en van elk niveau meegedaan. The Wine & Food Association ondersteunt deze competitie. Dit jaar wordt op dezelfde manier de eerste Gramona Amuse Wedstrijd in Zwitserland georganiseerd.
De opdracht voor de deelnemers is dit jaar om een amuse te creëren met het thema ‘EARTH’ die past bij de Gramona ‘Imperial’ Brut en waarbij geen ingrediënten gebruikt zijn die uit de zee, meer of rivier komen. Alle informatie over de wedstrijd, hoe in te schrijven, voorwaarden en inspiratie is te vinden op: www.gramonaamuse.com

De te winnen prijzen:
1ste prijs
• Een reis voor 2 personen naar Barcelona inclusief vlucht en 2 nachten hotel.
• Een bezoek aan Gramona, de kelder, wijngaarden en een zeer verzorgde wijn-spijsdegustatie.
• Een volledig verzorgd diner voor 2 personen in Barcelona in een restaurant bekroond met een Michelinster.
• 50% korting op de Gramona ‘Imperial’ Brut voor 3 maanden.
2de prijs
• Een reis voor 2 personen naar Barcelona inclusief vlucht.
• Een bezoek aan Gramona, de wijngaarden en een uitgebreide tapaslunch met de Cava’s van Gramona in de kelder.
• 25% korting op de Gramona ‘Imperial’ Brut voor 3 maanden.
3de prijs
• Een volledig verzorgd diner voor 2 personen bij Restaurant Vinkeles* in Amsterdam, de winnaar van de 2de Gramona Amuse Competitie.
• 25% korting op de Gramona ‘Imperial’ Brut voor 3 maanden.

Hoe het werkt in het kort:
• Na uw inschrijving via de website ontvangt de deelnemer gratis een fles Gramona ‘Imperial’ Brut om inspiratie op te doen voor een bijpassende amuse.
• Voor uw inschrijving wordt er een uitgebreide omschrijving en goede foto verwacht van een amuse van de deelnemer. Zie de website voor inspiratie en voorbeelden.
• De deelnemers zijn vrij in de keuze van servies (bordje, glaasje, lepel, etc.) en ingrediënten.
• De inschrijving sluit op 15 september 2019.

De finalisten worden bepaald door de vakjury onder leiding van Jan van Lissum. Hierbij wordt gekeken naar de foto en de omschrijvingen van de ingestuurde amuse, zonder vermelding van de namen van de deelnemers.
De finale wordt gehouden op maandag 14 oktober tijdens de Gastronomie beurs in de RAI Amsterdam.