Vorige week bereikte ons het trieste bericht dat Edwin van de Goor was overleden, veel te vroeg, zo kort voor zijn 68e verjaardag.
We hebben Edwin leren kennen in de tijd dat hij werkzaam was bij restaurant Seinpost in Scheveningen, eerst als gastheer, later ook als mede-eigenaar.

Hij was een klassieke horecavakman die uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van wijn, spijs en gastheerschap niet alleen inzette in zijn restaurant, maar ook daarbuiten. Passie voor het vak, ambitie, perfectionisme – Edwin bezat het in hoge mate en tal van jonge horecaprofessionals hebben veel van hem kunnen leren.

Tegenover zijn personeel was hij veeleisend en zeker niet altijd makkelijk, maar hij wist ook als geen ander dat de weg naar de top nooit over rozen gaat. Met middelmaat kon en wilde hij geen genoegen nemen. Alles moest 100% in orde zijn, zelfs al ging het om het serveren van een amuse of een glas huiswijn.

Bij Seinpost zagen we hem vaak in topvorm, zeker in de tijd dat hij samen met chef Gert-Jan Cieremans een sterrenteam vormde. Memorabele proeverijen vonden er plaats, onder meer met grootse chablis, magistrale sauternes van Yquem en de prachtige champagnes van Bollinger. Ook aan de jaarlijkse Sherry/Hollandse Nieuwe proeverij verleende hij graag zijn medewerking. De proeverijen hadden altijd één ding gemeen: alles was van topniveau, inclusief de gepresenteerde wijn-spijscombinaties.
Edwin was niet alleen een groot wijnkenner, maar ook een begaafd proever. En als het nodig was nam hij moeiteloos de rol van keukenchef over. Tegelijkertijd was hij de spil die alles op rolletjes liet lopen. Zo ook bijvoorbeeld bij de Gault&Millau lunch die The Wine & Food Association, destijds verantwoordelijk voor de restaurantgids, een aantal jaren organiseerde. Dankzij Edwin liep alles gestroomlijnd, in de zaal en in de keuken waar vijf jonge chefs hun beste beentje voorzetten.

Edwin van de Goor ging altijd met hart en ziel voor zijn vak, ook wanneer het wat minder ging. Hij was een professional aan wie velen een voorbeeld kunnen nemen. We gaan hem missen.
We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

Jan van Lissum,

Mede namens alle medewerkers van The Wine & Food Association

Edwin van de Goor