Op dinsdag 25 november a.s. zal Cathy’s Taste i.s.m. The Wine & Food Association een unieke proeverij met Israëlische wijnen organiseren in het NH Barbizon Palace Hotel te Amsterdam. De wijnmakers en/of eigenaren van de wijnhuizen Tulip Winery, Galil Mountain Winery, Adir Winery, Golan Heights Winery, Domaine du Castel, Flam Winery Jerusalem, Teperberg, Gvaot Boutique Winery, Jerusalem Winery, Barkan Vineyards zullen zelf aanwezig zijn.

Het Midden-Oosten wordt vaak geassocieerd met oorlogen en crises maar in landen als Israël en Libanon worden ook prachtige wijnen gemaakt. De gastronomie in de metropool Tel Aviv heeft zich inmiddels dusdanig ontwikkeld dat ook de lokale wijnwereld deze is gaan volgen en daarmee een grote kwaliteitsslag is gaan maken. Israël is een van de oudste wijnlanden ter wereld en er wordt nu ook serieus onderzoek verricht naar de authentieke druivenrassen in Israël.
 Op dit moment zijn er nog maar een beperkt aantal Israëlische wijnen te vinden op de Nederlandse markt. Tijdens dit evenement kunt u zelf komen proeven. Op dezelfde dag zal ook de finale van de Copa Jerez plaatsvinden in de keuken van restaurant Vermeer en de Jaargids Wijn 2015 uitgereikt worden. Het programma vindt u hieronder. Informatie en inschrijven voor Hidden Treasures Wine Tasting: www.winesofisrael.nl

Programma:

Tussen 13.00 en 17.00 uur toegang voor pers, handel en horeca.

14.00-14.30 en 17.30-18.00 uur: Masterclass door Elyashiv Drori, wijnmaker van Gvaot Boutique Winery met als thema onderzoek naar authentieke druivensoorten in Israël.

14.45-16.00 uur: Masterclass door Jan van Lissum, met een topselectie van Israëlische wijnen. Hiervoor kunt u zich inschrijven via k.vanlissum@proefschrift.nl.

16.15-16.30 uur uitreiking finale van de Copa Jerez met aansluitend de presentatie van de Jaargids Wijn 2015.

Tussen 17.00 en 19.00 uur is de tasting toegankelijk voor consumenten (kosten € 12,50 p.p.).

Het bijbehorende ‘winemakers’ diner op deze avond in restaurant Vermeer is inmiddels uitverkocht.