Grande Année 2008

24 toonaangevende restaurants doen de komende weken mee aan de voorrondes van de eerste editie van de prestigieuze wijn-spijscompetitie Grand Concours Bollinger.

Het wereldberoemde huis Champagne Bollinger (importeur Verbunt-Verlinden) stelt prijzen met een totale waarde van € 10.000 ter beschikking. De organisatie is in handen van The Wine & Food Association en de finale vindt plaats op 14 oktober tijdens Gastronomie in de RAI Amsterdam.
De deelnemende restaurantteams creëren bijzondere gerechten bij de Brut Rosé (voorgerecht) en de La Grande Année 2008 (hoofdgerecht) van Champagne Bollinger. Het Grand Concours Bollinger wordt om het jaar georganiseerd.

logo Champagne Bollinger

De voorronden vinden plaats bij Bar Alt in Amsterdam. Een professionele jury beoordeelt de matches op presentatie, smaak, vakmanschap, originaliteit en creativiteit. Een belangrijk criterium is bovendien dat elk gerecht een prestigieus karakter heeft, waardoor het qua uitstraling en/of samenstelling aansluit bij het topmerk Champagne Bollinger.

Bar Alt

Bar Alt

Voorronde maandag 22 juli

Beyerick – Bridges* – By Pascal, Fred** – De Loohoeve* – Spectrum** – Taiko – Voltaire – Zarzo*

Hoofdgebouw Bridges

Bridges

Voorronde maandag 29 juli

Bar Alt – Da Vinci* – De Burgemeester* – De Nederlanden* – Parkheuvel** – Pure C** – Landgoed Het Roode Koper* – De Treeswijkhoeve** – Restaurant X

Het Roode Koper

Landgoed Het Roode Koper

Voorronde maandag 19 augustus

Aan de Poel** – Benz at Kazerne – De Librije*** – La Provence* – Sinne* – Smink

De Librije

De Librije

14 oktober: de grote finale

De vijf allerbeste teams worden uitgenodigd om deel te nemen aan de grote finale, maandag 14 oktober tijdens Gastronomie in de RAI Amsterdam. De huldiging volgt aan het eind van de beursdag. De overall prijswinnaar presenteert de winnende combinaties in Aÿ bij Champagne Bollinger en tijdens een speciale masterclass Champagne Bollinger op Wine Professional 2020 (RAI Amsterdam, 13-15 januari).

Champagne Bollinger