Gramona 2024
In het jaar dat Wijnimport J. Bart zijn 60ste verjaardag viert is de Gramona Amuse wedstrijd weer terug. Het thema dit jaar draait om ‘forever foods’, denk hierbij aan bereidingen waardoor ingrediënten langer bewaard kunnen blijven, zoals fermentatie, drogen of roken. Dit in combinatie met een glas ‘Innoble’ Les Tres Serres Cuvée 319 Corpinnat Brut Nature, 100% xarel.lo, 45 maanden lie rijping, in een prachtig glas van Gabriel Glas, dé nieuwe sponsor van de Gramona Amuse Wedstrijd.

Win een bezoek aan restaurant Disfrutar*** in Barcelona!

Chefs & sommeliers: Dit is jullie kans om een unieke reis voor 2 personen naar Barcelona, inclusief een diner bij restaurant Disfrutar*** (2024 San Pellegrino Best Restaurant in the World) en een bezoek aan Gramona plus een waanzinnige ‘Library tasting’ te winnen!

Inschrijven tot 31 juli

Kijk op gramonaamuse.nl voor meer informatie en om je in te schrijven. Dit kan tot 31 juli 2024.

De wijn

De wijn waarbij de ultieme amuse bij gekookt moet worden is deze keer de Gramona Innoble Les Tres Serres Cuvée 319 Corpinnat Brut Nature.
Proefnotitie: 100% xarel-lo, 45 maanden op de lie en geen dosage. Zeer fijne, droge mousseux met een prachtige mousse. Ontwikkelde smaak met een complex aroma, gebakken brood, licht toast, gedroogd fruit, amandelen en een gefocuste lange afdronk.
De druiven worden met de hand geplukt en in kratten van 25 kg naar de Bodega gebracht. Na een selectie op de sorteertafel worden de hele trossen zacht geperst. Alleen het eerste sap en het middengedeelte van de persing (the head & heart) wordt gebruikt. Na vergisting lagert de wijn in grote houten foeders van 3.000 tot 6.000 l. De blend bestaat uit 17% jaargang 2016, 33% jaargang 2017 en 50% jaargang 2018.

Gramona Imperial

‘Forever foods’ amuse

Als link met de lange rijping sur lie van de mousserend wijnen van Gramona is dit jaar gekozen voor het thema ‘Forever foods’: bereidingen waardoor ingrediënten langer bewaard kunnen worden. Denk aan drogen, toevoegen van zout, suiker of zuur, fermentatie, pasteuriseren, roken en wecken.
Restaurants in Zwitserland en Finland organiseren ook deze competitie, met dezelfde wijn en hetzelfde thema ‘Forever foods’.

Basiliek
De eerste prijs:
– Een volledig verzorgde reis naar Barcelona voor 2 personen voor 2 nachten.
– Diner bij restaurant Disfrutar*** in Barcelona (Nummer 1 in The San Pelllegrino World’s 50 Best Restaurants in 2024)
– Bezoek aan Gramona met een unieke ‘Library tasting’

De tweede prijs:
Bezoek aan Gramona en een overnachting in Barcelona.

De derde prijs:
Diner voor 2 personen in een restaurant met een Michelin ster in Nederland met de wijnen van Gramona.

Jury in Nederland

1. Jan van Lissum (Proefschrift – voorzitter)
2. Noël Vanwittenbergh (Ciel Bleu**)
3. Adrian Zarzo (Zarzo*)
4. Leo Gramona (Gramona)
5. Sommelier van restaurant Disfrutar*** 

Doe ook mee!

En schrijf je in vóór 31 juli. Kijk op gramonaamuse.nl voor meer informatie.

Leo Gramona
Leo Gramona