logo-august-zieglerDit familiewijnbedrijf dateert uit 1717 en wordt nu gerund door de achtste generatie bestaande  uit twee broers, Uwe(de wijnmaker) en Harald (sales). Ze bezitten 25 hectare aan wijngaarden waarvan 22% beplant is met riesling en 10% met spätburgunder. Ziegler staat voor opvallend frisse, schone wijnen, toegankelijk en doordrinkbaar, met mooie lengte en prima prijs-kwaliteitverhouding.

7,5          Grauburgunder trocken, Weingut August Ziegler, Pfalz, Duitsland 2012
Grauburgunder, vinificatie op rvs; de witte basiswijn van het huis. In de geur is de wijn fris en fruitig, appel en abrikoos, schoon. De smaak is strak droog met veel fruit, fris doordrinkbare wijn met goede lengte, past goed bij sushi (13%)

8             Maikammer Heiligenberg Riesling Spätlese trocken, Weingut August Ziegler, Pfalz, Duitsland 2011
Riesling, 8,8 gr restsuiker, 7,7 gram zuur. Heldere kleur, fijne bloemige geur, ziltig en mineralig met fijne citrustoets. De smaak is vol fruitig, combinatie van citrus en granny smith met een frisse mineralige finale, elegant en lang (12,5%)

8-            Maikammer Heiligenberg Silvaner trocken, Weingut August Ziegler, Pfalz, Duitsland 2012
Silvaner,  5,3 gr restsuiker, 6,7 gr zuur. Brede geur, dikker dan de vorige wijn, meloen, abrikoos en licht honing. De smaak is vol, sappig en fruitig met een mooie balans, frisse en goede lengte, gastronomisch goed inzetbaar (13,2%)

8             Maikammer Heiligenberg Weissburgunder Spätlese trocken, Weingut August Ziegler, Pfalz, Duitsland 2012
Weissburgunder, 6,5 gr restsuiker, 7,6 gr zuur. Veel kleur. De neus is aromatisch en licht kruidig, iets gesloten. De smaak is rond  met fijne zuren, veel fruit, met abrikoos voorop, lichte honingtoets, goede lengte, jong, heeft tijd nodig om te integreren (14,4%)

8,5          Maikammer Mandelhöhe Gewürztraminer Kabinett feinherb, Weingut August Ziegler, Pfalz, Duitsland 2012
Gewürztraminer, 10,4 gr restsuiker, 6,5 gr zuur. Het is niet mogelijk elk jaar deze wijn te maken, want elk tweede jaar maken ze de droge variant. Mooie kleur, licht kruidig en fijne geur, lychees en sinaasappelschil, lichvoetig. In aanzet is de wijn elegant van smaak met prachtige zuren die de wijn bijna droog maken qua smaak, prachtige balans en goede lengte, zeer goed gemaakt (13,6 %)

8             Gimmeldinger Meerspinne Dornfelder trocken, Weingut August Ziegler, Pfalz, Duitsland 2011
Dornfelder; jonge kleur, roodpaars. Zwart fruit, grafiet en rook, pruimen, jeugdige geur. Fruitige aanzet, soepel en fruitig, primair fruit domineert de smaak, ronde en rijpe tannines, frisse zuren, goed doordrinkbare wijn (13%)

7,5          Maikammer Kirchenstück Spätburgunder trocken, Weingut August Ziegler, Pfalz, Duitsland 2011
Spätburgunder. Lichte maar goede kleur, neus is vol fruitig met een lichte kruidige toets, rozemarijn. De smaak is elegant en jong met een goede aanzet en goede lengte met lichte alcoholische prikkeling, heeft tijd nodig om volledig in balans te komen (14,3 %)

8             Spätburgunder trocken, Weingut August Ziegler, Pfalz, Duitsland 2007
Spätburgunder. Zeer goede kleur, lichte ontwikkeling. Gedroogde pruimen en chocolade, na het walsen komt veel fruit te voorschijn, complex. De smaak is vol en fruitig, rond en zacht, versmolten met veel sap en lengte, een zeer fijn ontwikkelde spätburgunder (13,8%)

8             Cuvée Augustus trocken, Weingut August Ziegler, Pfalz, Duitsland 2011
83% cabernet sauvignon, 11% cabernet dorsa (dornfelder x cabernet sauvignon ), 6% cabernet cubin (blaufränkisch x cabernet sauvignon). Jong en veel kleur. Schone geur gedomineerd door zwart fruit en licht kruidige tonen. Vol fruitige aanzet met veel sap en fruit, versmolten tannines, goede balans, met veel lengte en finesse (13,9%)

7+           Shiraz, Weingut August Ziegler, Pfalz, Duitsland 2004
Shiraz; deze wijn is al lang uitverkocht en dit was de tweede oogst van de nieuwe shirazwijngaard die de gebroeders in 2000 aangelegd hebben. 22 maanden op 100% nieuwe barriques. Nog steeds jonge kleur. Pruimen en ander zwarte fruit met zachte houttoetsen en kruidigheid, vanille en chocolade. Vol fruitige aanzet, zachte tannines, peper, chocolade en mokka, veel lengte en versmolten tannines met fijne zuren, zeer goed gemaakte shiraz, laat het potentieel van de druif en de wijngaard zien, interessant om te volgen (14%)

8             Gimeldinger Meerspinne Rieslaner Beerenauslese, Weingut August Ziegler, Pfalz, Duitsland 2010
Rieslaner. Goede kleur, niet echt veel. De geur is fijn en fruitig, bloemig, gekonfijt fruit, zoete appels met een fijne botrytistoets, zeer elegant. Frisse aanzet, grapefruit, prachtige balans van zoet en zuur, goed drinkbaar en elegant met prima lengte en veel citrusfruit.

Importeur: Tire Bouchon