Persbericht Verbunt Verlinden kopie

V.l.n.r. Peter van Houtert, Floris Verlinden, Jurgen Honing

Verbunt Verlinden, toonaangevende moderne wijnimporteur, is verheugd met de benoeming per 8 april 2024 van Floris Verlinden als de nieuwe Managing Director. Floris Verlinden volgt Peter van Houtert op, die na een succesvolle periode van ruim 25 jaar in mei 2025 met pensioen gaat. Tot die tijd blijft hij verbonden aan Verbunt Verlinden als Non-executive Director.

Floris Verlinden is geen onbekende. Hij is sinds 2018, na de succesvolle samenvoeging van Verbunt Wijnkopers en Wijn Verlinden, verantwoordelijk voor de horecasales. ‘Met alle ontwikkelingen in de wijnbranche, heb ik met de kennis en jarenlange ervaring van Floris en Jurgen, er alle vertrouwen in dat zij klaar zijn om Verbunt Verlinden naar de toekomst te brengen’, aldus Peter van Houtert. Jurgen Honing, al ruim 10 jaar Commercieel Manager Retail, is begin deze week benoemd tot Commercieel Directeur.
‘Ik ben enthousiast om de rol van Managing Director bij Verbunt Verlinden op mij te nemen en voort te bouwen op het solide fundament dat Peter heeft gelegd’, gaat Floris Verlinden verder. ‘Ik kijk ernaar uit om samen met het team te werken aan nieuwe initiatieven die passen in deze veranderende wijnmarkt.’ Ook Salentein Company, waar Verbunt Verlinden onderdeel van is, steunt deze benoeming. CEO Sven Piederiet geeft aan: ‘Door tijdig in te spelen op het aanstaande vertrek van Peter van Houtert, die veel voor Verbunt Verlinden heeft betekend, hebben de drie heren voor een soepele overgang kunnen zorgen. Daarmee zien de aandeelhouders de toekomst, onder leiding van het nieuwe directieteam, met vertrouwen tegemoet.’
Verbunt Verlinden blijft zich als een belangrijke speler in retail en horeca ontwikkelen en met een frisse blik hun klanten bijstaan en ondersteunen in de juiste keuze op het gebied van wijn.

Verbunt Verlinden, Tilburg, 013-5498400