Na drie spannende voorronden hebben zes restaurants een finaleplaats bereikt in de eerste editie van het Grand Concours Bollinger, georganiseerd door The Wine & Food Association. In een reeks van zes artikelen lichten we telkens een restaurant uit. Deze keer Zarzo in Eindhoven.
tekst Jan van Lissum

Adrian Zarzo en Joost Bax

Adrian Zarzo en Joost Bax

Een keuken met duidelijk een heel eigen stijl. Subtiel, fijn en anders. Aromatisch sterk en qua smaak op niveau. Zarzo (* / Proefschrift 9,1 – categorie tot € 75) behoort tot de eredivisie van de Nederlandse gastronomie. Gelukkig veel Spaanse invloeden, dicht bij de eigen bronnen van Adrian Zarzo-Habraken. Warme, mondvullende smaakervaringen volgen elkaar op. Het is hier verdraaid lekker. Het smaakgehalte van elk gerecht blijkt hoog. Zarzo verrast telkens opnieuw met zijn composities, zowel met hoofdproducten als met garnituren. Een restaurant met een 100% eigen signatuur. De ongekend hoge service blijkt onder andere uit de prettige omgangsvormen van het sterke team. Klasbakken zijn het. Gastheer Randy Bouwer heeft alles tot in de allerkleinste details onder controle. Een allrounder van hoog niveau. De wijnkaart is Zarzo’s ultieme hobby. Schatbewaarder en sommelier Ruben Kwakman stelt uit deze ongekend mooie wijnkaart goede adviezen samen. Met de ondersteuning van Zarzo en Bouwer neemt hij soms ingecalculeerde risico’s, maar hij durft tenminste de grenzen op te zoeken. Sfeer en beleving zijn hoog. Iedereen voelt zich thuis. Een gezellige sfeer van de grote huiskamer. Voor jong en oud een feestje. Je eet hier anders dan bij anderen. Lekker veel vulling tegen acceptabele prijzen.

logo Bollinger

Chef: Joost Bax
Sommelier: Adrian Zarzo

Combinatie 1

Champagne Bollinger Brut Rosé
Voorgerecht: Scheermes/ kaviaar/ pijnboompit

Combinatie 2

Champagne Bollinger La Grande Année 2008
Hoofdgerecht: Eend/ Roos/ Rode biet

Finale op 14 oktober

De grote finale vindt plaats op maandag 14 oktober tijdens Gastronomie in de RAI Amsterdam. De huldiging volgt aan het eind van de beursdag. Per categorie (voorgerecht / hoofdgerecht) wordt een prijs uitgeloofd ter waarde van 2.500 euro. Bovendien is er een hoofdprijs ter waarde van 5.000 euro voor het team dat met beide combinaties het beste presteert. De overall prijswinnaar presenteert de winnende combinaties in Aÿ bij Champagne Bollinger en tijdens een speciale masterclass Champagne Bollinger op Wine Professional 2020 (RAI Amsterdam, 13-15 januari).

Eend/ Roos/ Rode biet

Eend/ Roos/ Rode biet