Na drie spannende voorronden hebben zes restaurants een finaleplaats bereikt in de eerste editie van het Grand Concours Bollinger, georganiseerd door The Wine & Food Association. In een reeks van zes artikelen lichten we telkens een restaurant uit. Deze keer FG Restaurant in Rotterdam.
tekst Jan van Lissum

Marko Maglï en François Geurds

Marko Magï en François Geurds

De beleving is bij FG Restaurant (** / Proefschrift 8,8 – categorie meer dan € 100) nog altijd groot, ondanks de stijlverandering die François Geurds de laatste jaren heeft doorgevoerd. Zijn gerechten kregen een rijkere stijl, met veel smaak en met altijd uitstekende cuissons. Elk bord is fraai om te zien en heeft een prima balans. Verwacht een vullende mondbeleving zonder zwaar te zijn, met veel aroma’s. Elk gerecht krijgt de goede zuren en balans mee. De sauzen zijn uitstekend. Fraai in elk opzicht. Ook op servicegebied klopt alles. Men weet wat te doen, is attent en vriendelijk. Lekker vlotte omgang, zonder poespas. Iedereen is welkom. Marko Mägi, de nieuwe sommelier, heeft dezelfde houding. Zeer bekwaam op zijn vakgebied. Zijn uitstekende wijnkaart, de kennis van zaken, zijn combinaties en wijnbehandeling, het is allemaal van goed niveau. Volg gerust zijn advies. Je voelt je thuis in deze gemoedelijke sfeer. Niemand is opgefokt, eerder gezellig. Alles klopt gewoon, van begin tot eind. Wijn, eten, service en entourage zijn hier van hoog niveau. Mooie spullen kosten geld, maar het totaalconcept is het hier waard.

logo Bollinger

Chef: François Geurds
Sommelier: Marko Mägi

Combinatie 1

Champagne Bollinger Brut Rosé
Voorgerecht: Seafood ceviche with vinaigrette of raspberry and tomato water

Combinatie 2

Champagne Bollinger La Grande Année 2008
Hoofdgerecht: Sweetbreads, onion choucroute, potato and tonka bean puree, cream of watercress and elderflower, truffle beurre blanc

Finale op 14 oktober

De grote finale vindt plaats op maandag 14 oktober tijdens Gastronomie in de RAI Amsterdam. De huldiging volgt aan het eind van de beursdag. Per categorie (voorgerecht / hoofdgerecht) wordt een prijs uitgeloofd ter waarde van 2.500 euro. Bovendien is er een hoofdprijs ter waarde van 5.000 euro voor het team dat met beide combinaties het beste presteert. De overall prijswinnaar presenteert de winnende combinaties in Aÿ bij Champagne Bollinger en tijdens een speciale masterclass Champagne Bollinger op Wine Professional 2020 (RAI Amsterdam, 13-15 januari).

Ceviche wilde zeebaars

Ceviche wilde zeebaars