1e nominatie wijnvrouw

Barbara Verbeek, Tatjana Puklavec en Clarissa Slingerland

Op dinsdag 15 februari heeft Stichting Wijnvrouw van het Jaar Tatjana Puklavec aangekondigd als eerste genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2022. Dit werd bekendgemaakt door Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland, initiatiefnemers van de stichting, tijdens een lunch in het spiksplinternieuwe restaurant SPAZIO.

Daarnaast maakten zij bekend een nieuwe hoofdsponsor te hebben gevonden in wijn- en gedistilleerd distributeur Walraven Sax. Iedere nominatie wordt gekoppeld aan een prachtig wijnmerk uit het portfolio van Walraven Sax passend bij Wijnvrouw. De eerste nominatie stond daarom in het teken van het befaamde Champagnehuis Louis Roederer. De volgende nominatie wordt bekendgemaakt op 7 maart, tijdens de Wine Professional Jubileumspecial bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Uiteindelijk, na vier nominatierondes, vindt in september de grote finale plaats tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. In het Wijntheater zal de Wijnvrouw van het Jaar 2022 benoemd worden tijdens een spannende finaleshow. De stichting Wijnvrouw van het Jaar gaat alweer haar vierde jaar in en is een initiatief van het Wijntheater en MissPublicity.

Familiebedrijf

De jury is onder de indruk van de lange adem van Tatjana Puklavec. Toen zij het familiebedrijf Puklavec Family Wines in 2009 overnam, had zij een duidelijke visie. Ze wilde wijn over de hele wereld verkopen en in Nederland verkrijgbaar zijn bij bepaalde verkooppunten. Dat is met wat omwegen nu gelukt. Tatjana is professioneel, toegankelijk, heeft een goede marketingvisie maar daarnaast is zij ook een aimabele vrouw. Om deze redenen is zij een goede kanshebber voor de Wijnvrouw van het jaar 2022. Puklavec Family Wines uit Slovenië is een van de grootste wijn producerende families van Europa.

Jury

De vakjury van Wijnvrouw van het Jaar 2022 bestaat uit Birthe van Meegeren (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2019), Magda van der Rijst (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2020), Claudia van Dongen (winnares Wijnvrouw van het jaar 2021) en Barbara Verbeek. De finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam in september 2022. Niet alleen de jury van wijnprofessionals bepaalt de uiteindelijke winnaar. Na de bekendmaking van de laatste genomineerde kan het publiek meestemmen via www.wijnvrouwvanhetjaar.nl.