Copa Jerez winnaars

Eulalia Ortiz Aguilar (Economische en Handelszaken, Ambassade van Spanje), juryvoorzitter Jan van Lissum, HE María Jesús Alonso Jiménez, Ambassadeur van het Koninkrijk Spanje, het team van Cheval Blanc, César Saldaña (algemeen directeur van het Consejo Regulador van de DO’s Jerez-Xérès-Sherry, Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda, Vinagre de Jerez en Brandy de Jerez)

Tijdens een druk bezochte 8e editie van Gastronomie-Fine Food Professional, voor het eerst in het Elicium van RAI Amsterdam, werd het team van restaurant Cheval Blanc in Heemstede verrassend winnaar van de Copa Jerez Nederland.

Copa Jerez

Na een spannende finalesessie die ruim twee uur lang op veel publieke belangstelling kon rekenen, werden souschef Jelle Hogeboom en sommelier Kim Reisig officieel gehuldigd door juryvoorzitter Jan van Lissum, directeur van The Wine & Food Association en César Saldaña, algemeen directeur van het Consejo Regulador van de DO’s Jerez-Xérès-Sherry, Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda, Vinagre de Jerez en Brandy de Jerez. De overwinning betekent dat Cheval Blanc in 2019 Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van de Copa Jerez in Jerez de la Frontera.

De combinaties van Cheval Blanc:

Voorgerecht: Noordzeekrab, coquille, amandel, chanponzu
Sherry: Manzanilla La Kika, Bodegas Yuste, Sanlúcar de Barrameda

Hoofdgerecht: Kalfswang, cantharellen, eendenlever
Sherry: Palo Cortado de la Cruz de 1767, Bodegas Arfe, Jerez

Dessert: Gefermenteerde chocola, hazelnoot, vijgen
Sherry: Cream, Bodegas Urium, Jerez

De jury bestond uit:
• César Saldaña (foto) – Algemeen directeur Consejo Regulador van de DO’s Jerez-Xérès-Sherry, Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda, Vinagre de Jerez en Brandy de Jerez
• Moshik Roth – &Moshik, Amsterdam
• Hans van de Meeberg – Freelance journalist voor o.a. Misset Horeca, FD en Winelife
• Cindy Borger – De Groene Lantaarn, Zuidwolde
• Ronald Hoeben – Foodtube
• Jan van Lissum – voorzitter, The Wine & Food Association/Proefschrift, Amsterdam

Een uitgebreid verslag van de finale wordt binnenkort gepubliceerd op deze site. Tijdens Wine Professional 2019, 7-9 januari in de RAI Amsterdam presenteert Cheval Blanc de winnende combinaties in een special masterclass.
Meer over de internationale Copa Jerez vindt u hier.