Gebr. Hartering, Amsterdam
tekst Jan van Lissum
Gerechten
Tomaten, Tropea-ui, Oost-Indische kers, frisée, koriander, geroosterde chili-olie
Licht verteerbaar vegetarisch gerecht. Fijn gedoseerd, evenwichtig, mooi van smaak. Elegante en frisse start.
8+
Le Bruit de Vagues, Julien Pilon, IGP Collines Rhodaniennes, Frankrijk 2018
Marsanne, roussanne; mooie kleur, hechte, gecorseerde geur, vol, aromatisch, breed, intens, mineralen, kracht en diepgang, mooie lengte (13,5%)
Importeur: Smaragd Wijnen
8,5 Wijn & spijs
Perfecte match, prima balans, wijn en gerecht vormen eenheid. De intensiteit van wijn en gerecht wegen perfect tegen elkaar op.
Dungesneden kalfstong, artisjok, geroosterde sjalot, mizuna, Wostyn-mosterd
Visueel rustiek gerecht, eenvoudig maar eerlijk. Vullend en smeuïg van smaak, met rijpe tonen, mooie zuren en goede dosering van de mosterd.
8+
La Chance Rosé, Domaine Les Terres Promises, Bandol, Frankrijk 2019
Mourvèdre, grenache, cinsault, biologisch; zalmkleurig, rijke geur en smaak, vullende rosé met veel inhoud, fijne kruidigheid en hint van kalk (14%)
Importeur: Vleck Wijnen
8,5 Wijn & spijs
Prachtige combinatie, alles klopt, mooi aaneensluitende smaken, bijzonder aangenaam.
* Octopus van de houtskoolgrill, salade van Opperdoezer ronde, romescosaus, lente-ui
Zeer geurrijk gerecht, vettig/smeuïg, vullend en rijp, waarin het aroma van de stevig gegrillde octopus goed tot zijn recht komt. Puur van smaak, de aardse en de ziltige toets vormen samen met een mooi krokantje een degelijke basis, die goed bestand is tegen de invloed van de houtskoolgrill. Smaakvolle saus. Mooi bereid geheel.
8+
Agnese Moscato Secco, Alla Costiera, IGP Veneto, Italië 2017
Moscato, biologisch, vin nature; zeer veel kleur, gecorseerd, rijp, aromatisch, vullend, veel wijn (13,5%)
Importeur: Troppo Giovane
8+ Wijn & spijs
Frisse tonen, goede balans, licht verteerbaar geheel. Vooral de zuren maken hier de combinatie. Soepel, elegant en vriendelijk.
* Langzaam gegaarde kalfswang, aardappelpuree, andijvie, coulis van lavas en anchoïade
Geurrijk en smakelijk gerecht met heerlijk malse kalfswang en mooie andijvie. De zoute toets van de saus op basis van ansjovis en lavas zorgt voor spanning en diepgang. Mooi van samenstelling, goed bereid, heerlijk.
9-
Les Folies du Noyer Vert, Domaine de L’R, Chinon, Frankrijk 2017
Cabernet franc, biologisch, vin nature; veel kleur, veel inhoud, hecht, aards, vol, mooi sap, donker fruit, goede zuren, zeer verrassende wijn uit Chinon, cabernet franc in optima forma, bijzonder harmonieus (12%)
Importeur: Bolomey Wijnimport
8,5 Wijn & spijs
Mooie match waarbij het gerecht wordt geabsorbeerd door de wijn die tevens een prima spanning aanbrengt. Smakelijk geheel.
Pistache-ijs, bramen, crème anglaise, meringue met pistache
Goed gekozen componenten, duidelijk herkenbaar in geur en smaak. Mooie zuurgraad, passend zoet, fraaie combinatie.
8-
Amoroso Medium, El Maestro Sierra, Jerez, Spanje NV
Palomino fino, pedro ximénez, blend van 90% 15 jaar oude oloroso en 10% px; ingetogen geur, zacht en aromatisch, evenwichtig, wel heel intens, gedoseerd zoet (19%)
Importeur: André Kerstens
8+ Wijn & spijs
Qua intensiteit en gedoseerde zoetheid sluit de medium sherry goed aan bij het gerecht, maar hij zou wellicht wat minder koud geschonken mogen worden. Niet te zoet, zuren worden mooi opgevangen door de halfzoete wijn, heerlijke combinatie.
Gebr. Hartering, Amsterdam, 020-4210699