Een van de highlights van de komende editie van de vakbeurs Gastronomie in de RAI Amsterdam is het Grand Concours Bollinger. Ter voorbereiding namen wij deel aan de Bollinger-proeverij die importeur Verbunt-Verlinden presenteerde tijdens Wine Professional. House of Caviar & Fine Food zorgde voor bijpassende soorten kaviaar.
proefnotities Jan en Kyra van Lissum
Verbunt Verlinden, Tilburg, 013-5498400
Proefnotities
8-
Special Cuvée Brut, Champagne Bollinger, Champagne, Frankrijk NV
60% pinot noir, 25% chardonnay, 15% pinot meunier, 3 jaar gerijpt; rustige geur, mooie mousse, fruitig, goede zuren, frisse stijl, prima balans, veel lengte (12%) € 49,99
8,5
Rosé, Champagne Bollinger, Champagne, Frankrijk NV
62% pinot noir, 24% chardonnay, 14% pinot meunier; homogene geur met duidelijk donker fruit, mooie mousse, goed sap, speelse zuren, fruit voert de boventoon, opwekkende stijl, doordrinkbaar, harmonieus van samenstelling, aangenaam mondcontact (12%) € 69,99
9-
La Grande Année Brut, Champagne Bollinger, Champagne, Frankrijk 2007
70% pinot noir, 30% chardonnay; goede mousse, fijne geurwaaier, fruitig, licht gerijpt, goede bite, mooie spanning, opulent, licht romig en ziltig, fijne zuren, mooie fraîcheur en lengte, gastronomische champagne, echt Bollinger (12%) € 125,00
9
La Grande Année Brut Rosé, Champagne Bollinger, Champagne, Frankrijk 2007
70% pinot noir, 30% chardonnay; meer gerijpte tonen, goed sap, geur- en smaaktonen volgen elkaar op, heerlijk zacht fruit, licht romig, fijne onderliggende zuurgraad, uitstekende gastronomische champagne (12%) € 125,00
9-
R.D. Extra Brut, Champagne Bollinger, Champagne, Frankrijk 2004
66% pinot noir, 34% chardonnay; goede mousse, fris, ziltig en gerijpt, licht exotische fruittonen, mooi sappige textuur, gezonde spanning, smaakt jong (12%) € 224,00