Team Bistro TWO
Het winnende team van Bistro TWO
Tien restaurantteams namen maandag 14 oktober deel aan de spannende finale van de 6e Gramona Amuse Wedstrijd bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht. Na afloop riep de jury onder leiding van Jan van Lissum het team van Bistro TWO in Roermond tot winnaars uit. De organisatie was in handen van Wijnimport J. Bart, i.s.m. Gramona.
Elk finaleteam presenteerde een amuse geïnspireerd op het thema ‘forever foods’, in combinatie met een glas Innoble C319 Les Tres Serres Corpinnat Brut Nature van Gramona. Het thema ‘forever foods’ verwijst naar bereidingen waardoor ingrediënten langer bewaard kunnen blijven, zoals fermentatie, drogen, wecken of roken.

Het winnende team

Bistro TWO, Roermond
Chef: Lambert Walter
Sommelier: Brandon Emmanuel
Amuse: Eterna Forest Bite – met o.a. knolselderij en shiitake

Tweede plaats

Roemer Wine-Food, Utrecht
Chef: Glenn van Limbeek
Sommelier: Wim Dankers
Amuse: Gepocheerde oester – met o.a. kaviaarkombucha en pastinaakcrème

Derde plaats

Joann*, Enschede
Chef: Emiel Kwekkeboom
Sommelier: René Dommerholt
Amuse: Octopus & Ajo Blanco – met o.a. jamon iberico en abrikoos

Gramona 2024
Gramona Innoble

De finalejury

1. Jan van Lissum (Proefschrift – voorzitter)
2. Noël Vanwittenbergh (Ciel Bleu**)
3. Adrian Zarzo (Zarzo*)
4. Leo Gramona (Gramona)
5. Rodrigo Briseño (sommelier restaurant Disfrutar***)

Hoofdprijs

Het team van Bitros TWO wordt beloond met een volledig verzorgde reis naar Barcelona voor 2 personen voor 2 nachten, inclusief diner bij restaurant Disfrutar*** (Nummer 1 in The San Pelllegrino World’s 50 Best Restaurants in 2024) en een bezoek aan Gramona met een unieke ‘Library tasting’
Daarnaast waren er aantrekkelijke prijzen voor de teams die op de tweede en derde plaats eindigen.

Binnenkort volgt op deze site een uitgebreid finaleverslag.

Meer informatie: gramonaamuse.nl